POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Norrköping räknar med "Janne-effekt"

Nykomlingen Norrköping har en tuff målsättning - minst övre halvan. Flera nyförvärv har gjorts - men ändå ses nye tränaren Janne Andersson som skillnaden mellan topp och botten.

- Janne har en styrka att inspirera som räcker långt, jag är säker på att den kommer hålla i sig en bra bit in på säsongen. Vi kommer få en extra skjuts i början som vi kan rida vidare på, säger Norrköpings assisterande tränare Stefan Hellberg till FotbollDirekt.se.

När Norrköping anställde Janne Andersson var det en del som rynkade på näsan. Efter stora silvret med Halmstad 2004 har Andersson haft det tufft, han avgick från HBK efter 13:e-plats 2009 och lyckades inte med Öis i superettan ifjol. Men i Norrköping tror man stenhårt på sin nye boss.

- Det är ju alltid positivt med ny tränare. Lite nyhetens behag, sedan kanske det inte håller i sig. Men med Janne tror jag att det gör det. Han har en erfarenhet och positiv energi som smittar av sig.  

Janne Anderssons managerroll blir inte en passiv sådan. Han kommer finnas med på alla träningar, även om han inte har ansvar för allting. 

- Han har varit med hela tiden hittills, för att få grepp om spelartruppen och sätta sig in i allting. Vi får se längre fram, han kanske tar ett steg tillbaka ibland för att koncentrera sig på laguttagning och annat.

Stefan Hellberg hyllar också nyförvärvet Mathias Florén som en viktigare spelare än han fått kredd för.

- Han har hög kvalitet i det han gör på planen, men framför allt har han en erfarenhet som vi behöver. Det är ju inte många i laget som överhuvudtaget spelat allsvenskt.

Målsättningen för i år - topp åtta - kommer från styrelsehåll och Stefan Hellberg vill inte uttala sig om det är realistiskt. Som tränare har han i uppdrag att verkställa beslutet.

- Nu är inte hela truppen satt heller, så det är svårt att uttala sig om än. Men vi jobbar utefter det, att vi inte ska vara nära bottenstrid i höst.

Publicerad 2011-01-27 kl 14:42
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå