POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Norrköping riskerar värvas sönder: "Frågan är om vi klarar hålla emot klubbarna"

Spela

Nästa

Avbryt
Försök igen

MALMÖ. IFK Norrköping tog guld och ska försöka kvala in i Champions League. Men nu riskerar man att värvas sönder.
- Den risken är uppenbar, säger ordförande Peter Hunt till Fotbollskanalen.

Norrköping firar guld men när festen om några dagar börjar ta slut så ska IFK:s styrelse sätta sig ner och kolla på möjligheterna till en satsning nästa säsong. Peter Hunt var med och räddade klubben från konkurs 2009 och blev ordförande och även investerare. När Fotbollskanalen träffar honom efter slutsignalen i Malmö är han givetvis lycklig och tror på en större satsning nästa säsong - men räds samtidigt att guldlaget blir söndervärvat.

- Den risken är ju uppenbar. Det är ju så. Där har inte vi så mycket att säga till om. Vi får acceptera att pengarna styr. Men sedan är det ju upp till killarna också, vill de vara med på ytterligare en resa med föreningen? Det måste vi ju hoppas att de vill. Då kan vi kanske hålla oss ifrån andra klubbar ute i Europa. Men det kan bli svårt, säger han.

- Samtidigt sitter de flesta spelarna på längre kontrakt och nu kan det här ge oss möjligheten att förlänga fleras.

Är det någon eller några du redan räknar med att tappa?
- Jag törs inte spekulera i det men jag vet att det satt agenter här i dag från klubbar ute i Europa och de har ju ringat in några av våra spelare, men sedan får vi se var det hamnar. Men risken finns, ja.

Hur ser du på chansen att få behålla Emir Kujovic?
- Jag skulle ju naturligtvis gärna behålla honom. Vi har ett år kvar med honom, men det kan bli svårt. Han vinner skytteligan på 21 mål och har gjort en fantastisk säsong.

Lagets tränare Janne Andersson är också orolig över att utländska klubbar ska köpa sönder hans guldlag, och berättar att det fanns bud på flera spelare i somras.

- Det ringde hela sommaren, men vi höll emot. Det ringde flitigt och jag tror knappt det fanns någon i hela truppen som det inte fanns bud på. Det var otroligt, säger Andersson.

Fanns det några som ni övervägde?
- Ja, några fanns det. Vi började fundera men hade bra snack med spelarna. Det fanns nivåer som var väldigt nära att vi accepterade. Då höll vi emot men det är frågan om vi klarar av det i januari?

- Vi måste kunna hantera det här. Sälja rätt spelare. Behålla rätt spelare. Kanske kunna förlänga med några. Hela den processen blir viktig.

Peter Hunt säger att klubben ska ta tag i det här om några dagar. Först ska det firas.
- Det här är väldigt bra för IFK men ännu bättre för Norrköping som stad. Det ger en identitet och en glädje. Jag tror inte att det kommer att få plats med folk på Rådhuset när bussen kommer dit i kväll, säger han.

Nu väntar en chans att ta sig till Champions League, vad betyder det för klubben?
- Det är ytterligare ett steg att ta och när festandet är över får vi får sätta oss och planera hur vi ska göra. Men det är klart att det är ytterligare en injektion för föreningen att komma ett snäpp högre upp och sedan får vi se hur vi kan hantera det. Men det känns väldigt stimulerande.

Känner ni är redo för en satsning?
- Ja vi måste naturligtvis hantera situationen. Vi får väl lite hjälp på vägen med Europabonus och så men ett Champions League-kval med den ekonomiska situationen vi är i det får vi se hur vi ska hantera, men jag tror att det finns möjligheter att ytterligare snäppa upp det här. Vi ska inte lämna grunderna med de här killarna som har gjort det utan försöka behålla det så intakt som möjligt och på sikt se vad vi har över för någon spetsvärvning.

Drar ni in en del pengar nu?
- Ja situationen har ju dramatiskt förändrats rent marknadsmässigt. Nu är det upp till oss i föreningen att verkligen utnyttja det. Jag tror att det är betydligt lättare att öka på intäkterna. Vi har ju ändå en tredjedel av Malmös intäkter, och även Göteborgs. Vi har möjligheter.

FAKTA

Kontrakt

Kontrakt som går ut nu:
David Boo Wiklander
Rawez Lawan

Kontrakt som går ut 2016:
Emir Kujovic
Christoffer Nyman
David Mitov Nilsson
Andreas Johansson
Nikola Tkalcic
Alexander Fransson
Daniel Sjölund

Publicerad 2015-10-31 kl 19:41
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto