POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Norrköping ska storsatsa: "Vi vet vad det kostar och det mäktar vi med"

Inga halvmesyrer. Nu ska Norrköping satsa ordentligt.
Och nykomlingen har råd att köpa det stjärnförvärv de fortfarande saknar.
- Vi vet vad det kostar och det mäktar vi med, säger Peter Hunt.

- Vi har övre halvan som målsättning. Vi ska inte bara försöka undvika nedflyttning, utan vi ska etablera oss. Det får kosta, säger Norrköpings ordförande Peter Hunt till FotbollDirekt.se.

Norrköping har redan gjort klart med en rad spelare - varav Mathias Florén, Martin Smedberg-Dalence och Astrit Ajdarevic är de största namnen. Lägg därtill nye managern Janne Andersson.
Och klubbens ordförande känner att en satsning varit nödvändig.
Den här gången har man kommit till allsvenskan för att stanna.

- Absolut, så är det. Visst måste vi satsa, men nu har vi råd att göra det också.
Klubben har god ekonomi och ett investeringsbolag i ryggen.

En mittback står högst upp på önskelistan. Peter Larsson från FC Köpenhamn och Bobbie Friberg da Cruz från Randers är de namn som nämnts flitigast. Tidigare har det uppgetts att Norrköping känner sig slagna på förhand av Elfsborg i jakten på Peter Larsson. Men det förnekar Peter Hunt.

- Nej, det har väl skrivits nåt sånt. Men så känner vi inte. Vi vet vad en etablerad mittback kostar och det mäktar vi med. Med det sagt är inte Peter Larsson det hetaste namnet just nu.

- Men det ska vara tyngd i namnet, rutin. En spelare som går rakt in i startelvan. Det får kosta. Men vi kommer att vara metodiska och inte värva för värvandets skull. Det ska vara något riktigt bra.

Utöver mittback letar Norrköping också en namnkunnig defensiv mittfältare. Men det kan även bli bara en spelare, som kan spela på bägge positionerna. Bobbie Friberg da Cruz är en som skulle kunna klara båda rollerna. Norrköping vill dock känna sig säkra på att det knä Friberg da Cruz haft problem med tidigare håller. En magnetröntgen har gjorts.

- Vi får resultaten av magnetröntgen på måndag, sen får vi ta det därifrån. Men vi har flera namn vi tittar på, bland annat kommer en provspelare nästa vecka. Vem det är får ni se då.

FotbollDirekt.se

Publicerad 2011-01-15 kl 19:38
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå