Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Norrköping skakas av fjärde avhoppet på några dagar: "Många vet att något inte står rätt till"

21v

IFK Norrköping går igenom en turbulent tid.
Efter flera avhopp, så lämnar nu även SLO:n Fredrik Nilsson. 
"Jag kan inte heller längre ställa upp på den kultur vi har i vår förening", skriver han på Facebook.

IFK Norrköping har under senaste dagarna haft flera avhopp. Markandschefen Robin Bornehav lämnade i förra veckan. I helgen meddelade Stefan Hellberg, assisterande tränare, att han hoppar av i protest mot hur föreningen drivs. Under måndagen stod det också klart att klubbdirektören Jens Magnusson har sagt upp sig. Han berättade att han inte känt fullt stöd från styrelsen.

ANNONS

Nu kommer nästa avhopp, SLO:n (supporter liaison officer, en länk mellan supportrarna och klubben) Fredrik Nilsson. Han står bakom Hellbergs uttalanden. 

"Historien i IFK Norrköping återupprepar sig gång på gång där vissa körs slut och andra tvingas bort. Berättelserna har snurrat runt länge nu och innerst inne är det många som vet att det är något som inte står rätt till i föreningen", skriver han på Facebook. 

"Jag ställer mig med hela mitt hjärta bakom Stefan Hellberg i hans uttalanden. Jag kan inte heller längre ställa upp på den kultur vi har i vår förening", skriver han vidare. 

Nilsson har varit i Norrköping i sex års tid. Tidigare har även idrottsskadeterapeuten Dale Reese och ledaren Stefan Thordarson lämnat föreningen. Efter Stefan Hellbergs uttalanden, så kommenterade även IFK:s ordförande Peter Hunt kritiken.

ANNONS

"Det gör mig ledsen att få ta del av ganska yviga anklagelser mot mig och styrelsen. Vet inte vart kritiken konkret bottnar. Det är ett brutalt angrepp på mig och IFK:s styrelse som jag anser vara okamratligt", skrev Hunt till NT då. 

FAKTA

Hela Fredrik Nilssons Facebook-inlägg

Om jag som yngre vetat att det fanns ett jobb som innebar att man jobbade med supportrar till IFK Norrköping så hade jag aldrig velat bli någonting annat. Under sex säsonger har jag haft mitt absoluta drömjobb.

Drömmar varar dock inte för evigt och nu är dagen kommen. Jag har idag lämnat in min uppsägning, något jag aldrig trodde att jag skulle göra och definitivt inte mitt under en brinnande pandemi.

Historien i IFK Norrköping återupprepar sig gång på gång där vissa körs slut och andra tvingas bort. Berättelserna har snurrat runt länge nu och innerst inne är det många som vet att det är något som inte står rätt till i föreningen.

Jag brukar för mig själv jämföra det med politiken. Det spelar ingen roll vilka skandaler som nystas upp eller hur mycket ett parti eller en politiker ändrar identitet. Har du vigt en stor del av ditt liv till ett parti eller ideologi så är det enormt svårt att se utanför den rutan även om rutan du en gång klev in i är utsuddad sedan länge. Har man en gång stått för något så är det enklast att stå kvar även om omständigheterna förändras.

Jag tror att föreningen står inför ett otroligt viktigt vägskäl framöver.
IFK Norrköping måste bli en attraktiv arbetsgivare igen där människor utvecklas och mår bra. Det är omöjligt att få ut sitt max för föreningens bästa när du mår dåligt på jobbet.
Bristen på kontinuitet skadar föreningen som ständigt får börja om och när mandat hela tiden stryps så är det omöjligt att utvecklas.

Vi har prövat det här ett par gånger nu och det fungerar inte.
Föreningen och dess bolag måste få möjligheter att utvecklas och det behövs även mjuka värden i en hård värld. Utan det kommer vårt ekonomiska försprång snart vara borta även det.

Jag ställer mig med hela mitt hjärta bakom Stefan Hellberg i hans uttalanden. Jag kan inte heller längre ställa upp på den kultur vi har i vår förening.

Det är upp till medlemmarna att bestämma hur man vill ha det i framtiden så se till att bli medlem i föreningen direkt. Men innan du gör ditt val: tänk igenom vad IFK Norrköping är för just dig och vad vill du att föreningen ska stå för framöver? Hur kommer IFK Norrköping att utvecklas bäst från och med nu?

Det finns två anledningar till att jag orkat med sex säsonger. Nummer ett är supportrarna, ett stort jäkla tack till varenda en av er, det finns många otroliga minnen och historier som jag kommer att ha med mig i all framtid.

Anledning nummer två är alla fina kollegor, både tidigare och nuvarande. Ibland har man bara varandra och det knyter enormt starka band. Det är kamratskapen som måste genomsyra Kamraterna. Tack.

Publicerad 2020-12-15 kl 10:46
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto