Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Norrköping tvingas ha larmbågar när Dif gästar: ”Önskat oss mer samråd med polisen"

Norrköping och Åtvidaberg tvingas att installera mobila larmbågar vid arenainsläppen.
- Det är väldigt dyrt. Väldigt dyrt, säger IFK Norrköpings klubbdirektör Krister Eriksson till fotbollskanalen.se.

Det är polisen som står för säkerheten på Nya Idrottsparken i Norrköping och Kopparvallen i Åtvidaberg – och nu tvingar man klubbarna att installera larmbågar vid insläppen till arenorna, trots att de båda östgötska arenorna hör till de allra lugnaste.
- Ja, det kom som en överraskning. Vi är ju såklart för en lugn och säker inramning för våra åskådare – och vi tycker att vi redan nu har ett bra säkerhetstänk kring matcherna, så vi hade nog önskat oss lite mer samråd med polisen i den här frågan, säger IFK Norrköpings klubbdirektör Krister Eriksson.

Vilka är det som får stå för kostnaden för installationen av larmbågarna?
- Det är vi som arrangör som tar den.
Kan du säga hur mycket det kostar er?
- Nej det vill jag inte. Men det är väldigt dyrt. Väldigt dyrt, säger Eriksson som hade önskat sig en lite bättre dialog med polisen iden här frågan.
- Vi har en väldigt bra relation med våra fans och vi har hittills inte haft några incidenter här och det gör att jag undrar om det kanske hade funnits andra åtgärder som hade varit bättre. Jag undrar till exempel om det får bukt med problemet om någon vill smuggla in pyroteknik.

Även i Åtvidaberg är man frågande inför polisens beslut.
- Jag tycker det är galet att det här bara ska gälla för oss klubbar i Östergötland, men nu är det som det är, säger ÅFF-ordföranden Jan Svensson till Norrköpings Tidningar, och berättar att deras kostnad uppgår till mellan 40 000-50 000 kronor, och att han misstänker att det handlar om mångdubbelt högre belopp för Norrköping som har en mycket större arena med fler insläpp.

Och samtidigt som polisen tvingar Åtvidaberg att installera larmbågar har klubben fått avslag på sin begäran att få installera kameraövervakning vid Kopparvallen.
- Chockartat. Vi har överklagat och har krävt svar innan torsdag, det är oacceptabelt att man anser att det här inte är viktigt, eftersom det tydligen är så viktigt från polisens sida att testa alla vid insläppen, då är det ju också viktigt att få dit dem som eventuellt kommer in av ondo. Om det är folk som beter sig illa då är det väl bra att ha dem på bild, säger Jan Svensson till Norrköpings Tidningar.

Publicerad 2011-08-24 kl 15:06
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons