POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Norrköpings skalp - redde ut det på "mardrömsmattan"

Norrköping var inte nöjda med Vångavallens plan inför matchen. Men Trelleborg kammade noll på den tveksamma mattan, trots kraftigt övertag periodvis. - Men alla resultat är rättvisa, säger Norrköpings manager.

- Vi hade marginalerna mot oss senast mot Gefle, idag får vi dem med oss. Det jämnar ut sig, säger Norrköpings manager Janne Andersson till FotbollDirekt.se efter matchen.

- Jag tror det var Pelle Olsson i Gefle som sa det efter matchen mot oss: Alla resultat är rättvisa.

Matchen öppnade tufft för Norrköping, Trelleborg tryckte tillbaka gästerna och hade rena "hörn-festen", tio hörnor de första 25 minuterna. Men ingen resulterade. Dessutom fick TFF Viktor Noring skadad, och om man ska tala om marginaler med och mot torde Trelleborg fått sin beskärda del av mot nu, åtminstone vad gäller skador.

Norrköping tog sig in i matchen och ledningsmålet kom i andra halvlek genom Bobbie Friberg da Cruz. Trelleborg kom dock tillbaka omgående - minuten efter hade Marcus Pode kvitterat.   

- Ett mentalt tufft mål att få på sig, men ändå kommer vi tillbaka. Vi visar en bra attityd.

Attityden skulle ge tre poäng. Men dryga fem minuter kvar plockade Astrit Ajdarevic fram sin fina skottfot, inhoppande Fredrik Persson i TFF-målet kunde inte hålla Ajdarevics distansskott och mittfältskämpen Marcus Falk-Olander höll sig framme på returen. Janne Andersson är nöjd:

- Alla trepoängare är viktiga när serien ska summeras, men det är klart att vi är nöjda med detta så som förutsättningarna var.

Vångavallens gräsplan dömdes ut i premiären och även denna match såg ut att gå om intet - men mattan fick godkänt av förbundet. Janne Andersson var inte nöjd med mattan inför matchen men tonar ner kritiken.

- Jag var inte kritisk till mattan. Jag var härnere och såg den i måndags och konstaterade att nej, den inte är bra. Men det har spelats fotboll på sämre mattor i allsvenskan förr. Man får anpassa sig och vi var väl förberedda.

- Att inte tappa bollen i fel lägen och att spela med mindre risker var saker vi tryckte på inför matchen och jag tycker att spelarna genomför detta bra matchen igenom.

- Alla gör en bra insats idag, men extra plus till Martin Smedberg-Dalence som skolats om till ytterback och växt in i den rollen jättebra. Han är framstående idag, avslutar Janne Andersson.

Publicerad 2011-04-17 kl 19:42
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå