Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Discovery+

Norrköpings SLO brottade ner supporter: "Händelsen är katastrof"

5v

IFK Norrköpings SLO Fredrik Nilsson hyllades stort när han brottade ner Peking-supportern som stormade planen mot BK Häcken.
Nu talar Nilsson ut om händelsen.
- Agerandet och händelsen är katastrof. Helt oacceptabelt, men det kommer ju en framtid och det ska fungera då, säger han till NT.

När IFK Norrköpings Linus Wahlqvist styrde in bollen i eget mål och BK Häcken utökade sin ledning till 3-0 i måndags kom efterspelet att handla om något helt annat. En maskerad Norrköping-supporter tog sig in på innerplanen och försökte nå fram till Häcken-spelarna som firade framför Peking-klacken. Norrköpings SLO (Supporter Liaison Officer), Fredrik Nilsson, var snabbt framme och brottade ner supportern med ett nacksving.

Nilsson, som jobbar som en länk mellan klubb och supportrar, hyllades stort för sin aktion, men har inte uttalat sig om händelsen förrän nu.

- Det är inte i en SLO:s grunduppdrag att fysiskt stoppa folk, men nu var det jag som var närmast där. Det brukar hända att folk springer ned från läktaren, men då stannar de vid reklamskylten och så kan man knuffa tillbaka dem upp på läktaren. Nu hann jag uppfatta att det gick två steg för långt. Det var inte läge att chansa för IFK Norrköpings skull, för svensk fotbolls skull och kanske för supporterns skull. Det var bäst för alla inblandade att vi stannade där, säger Nilsson, som inte upplevde situationen som hotfull, till NT.

ANNONS

Han vill dock vara tydlig med att supportern är välkommen tillbaka på lagets matcher när han avtjänat sitt straff.

- Publiken är det viktigaste vi har och vi vill ha all publik vi kan ha, men vi vill inte ha den här typen av beteende. Det är viktigt att särskilja på person och beteende och göra vad man kan för att folk ska få en andra chans. På något sätt kan jag se mig själv där. Jag förstår att det kan bli så, säger Nilsson och fortsätter:

- Man måste välkomna tillbaka. Det finns inga möjligheter att stänga av någon i längre tid än max tre år. Han som person vill vi inte ha bort. Jag vill inte det. Men hans beteende måste förändras för att det ska fungera här på sikt. Det är en resa att göra, främst för honom personligen - men det är mitt jobb också att se till att vi kan hålla en form av kontakt under den här perioden. Det tycker jag är viktigt. Agerandet och händelsen är katastrof. Helt oacceptabelt, men det kommer ju en framtid och det ska fungera då. Det tycker jag är viktigt.

ANNONS

Norrköping ligger femma i allsvenskan med sju omgångar kvar och har fem poäng upp till serieledning.

Fakta: Det här gör en SLO

De två huvudsakliga arbetsuppgifterna för en SLO är samordning och dialog i samband med match och löpande kommunikation och dialog med supportrar. Därutöver finns ett antal uppgifter en SLO kan arbeta med. Genomgående i dokumentet används ordet ”bör” för att beskriva vad en SLO gör. Anledningen till att det står ”bör” i stället för ”ska” är att förutsättningarna i fråga om ersättning och arbetstid skiljer sig väsentligt mellan olika föreningar. I de fall där uppdraget utförs helt ideellt är kraven på vad som ska utföras av naturliga skäl lägre.

Källa: Svensk Elitfotboll.

Allsvenskan

Tabell

# Lag S V O F +/− P
4 IF Elfsborg 29 16 4 9 15 52
5 Hammarby IF 29 14 8 7 11 50
6 Kalmar FF 29 13 8 8 4 47
7 IFK Norrköping 29 13 5 11 5 44
8 IFK Göteborg 29 10 8 11 2 38
9 Varbergs BoIS 29 9 10 10 0 37
Publicerad 2021-10-20 kl 15:47
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto