POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
4v

Norsk klubb intresserad av Burchnall – uppges ha hört sig för om ÖFK-tränaren

Foto: Bildbyrån

Ian Burchnall tränar Östersund FK sedan sommaren 2018.
Nu drar han till sig intresse från Norge, som han tidigare varit verksam i.
Nettavisen rapporterar att Vålerenga har hört sig för om engelsmannen.

För två veckor sedan menade norska VG att flera tränare med svenskkopplingar var av intresse för både Vålerenga och Sarpsborg. Jörgen Lennartsson, Mikael Stahre, Uwe Rösler och Ian Burchnall vara alla med på tidningens lista över potentiella namn att ta över klubbarna. Om den sistnämnde skrev tidningen:

”Har särskilt kopplats samman med Sarpsborg-jobbet. Det mest populära valet tillsammans med Tom Nordlie i en omröstning i Sarpsborgs Arbeiderblad”.

Men Sarpsborg-jobbet gick istället till Mikael Stahre, som tog över klubben tidigare i januari. Men en flytt till Norge verkar inte vara helt utesluten för Burchnall. Nettavisen rapporterar nämligen att Vålerenga har imponerats så pass mycket av tränaren att klubben har hört sig för om Österundstränaren är intresserad av en flytt till Olsa. Vålerenga är utan tränare sedan Ronny Deila lämnade posten för New York City FC.

”Som vi skrev i pressmeddelande vid Deilas avgång kommer vi inte att kommentera frågor angående vår nya huvudtränare tills den personen har blivit presenterad” skriver Vålerengas sportchef, Jørgen Ingebrigtsen, i ett meddelande till Nettavisen.

Burchnall har avböjt att kommentera uppgifterna till tidningen. Engelsmannen har tidigare varit assisterande tränare i både Sarpsborg och Viking, en klubb han senare själv tog över huvudansvaret för.

Publicerad 2020-01-23 kl 18:49
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå