POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Norsk tidning: Sparkade Rosenborg-tränaren var aktuell för MFF

Foto: Bildbyrån

Kåre Ingebrigtsen sparkades av Rosenborg under torsdagen.
I våras var han aktuell att ta över Malmö FF, uppger Adresseavisens podcast "Rasmus & Saga".

Tidigare i år skrev Adresseavisen, lokaltidning i Trondheim, att det fanns utländskt intresse för Kåre Ingebrigtsen. Då var 52-åringen tränare för Rosenborg, men under torsdagen fick han sparken. Ingebrigtsen tog över den norska storklubben sommaren 2014 och har sedan dess lett laget till tre ligatitlar och två cuptitlar. Men nu menar Rosenborgs styrelse att man ser en brist på utveckling och man tror inte att Ingebrigtsen är rätt man för att maximera resultaten.

Nu uppger Adresseavisen att Malmö FF var den utländska klubb som visade intresse för Ingebrigtsen tidigare i år och att tränarens hantering av den situationen inte imponerade på Rosenborgs styrelse. Det är i tidningens podcast "Rasmus & Saga", som uppgifterna förs fram. Reportern Ole Kristian Sagbakken, som följer Rosenborg nära, säger:

- I våras blev han kontaktad av en utländsk klubb och processen runt den frågan, hur styrelsen uppfattade Kåre i samband med den förfrågan, gjorde att de ställde frågor kring hans motivation. Den här klubben var Malmö.

- Jag ska vara försiktig med att säga hur nära han var Malmö, men att det var en kontakt är helt uppenbart.

Malmö FF sparkade sin tränare Magnus Pehrsson i mitten av maj. Omkring en månad senare anställdes Uwe Rösler som Pehrssons ersättare.

Publicerad 2018-07-20 kl 19:37
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå