POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
5v

Notan fastställd efter skadegörelsen på guldmatchen - Dif: "Det blev en slant"

Foto: Bildbyrån.

Djurgården säkrade guldet i Norrköping.
Nu har notan efter festen kommit.
- Det blev en slant, säger klubbens vd Henrik Berggren till Fotbollskanalen.

Den 2 november i fjol säkrade Djurgården SM-guldet på herrsidan, efter att man hämtat upp ett 2-0-underläge mot Peking. Glädjescenerna var stora – och många av de tusentals Dif-supportrar som fanns på plats tog sig ner på innerplan för att fira med spelarna. Nu har notan efter skadegörelsen som skedde i samband med firandet kommit.

- Tyvärr var det väldigt omfattande skadegörelse. SEF har ett regelverk hur man ska hantera den här sortens frågor, vi som arrangör har ett ansvar, men det är kutym att det lag som firar SM-guld får ta ett större ansvar för vad som händer vid en planstormning. Det är en inte helt okomplicerad fråga men vi har haft en bra dialog med Djurgården hela tiden, säger Jens Magnusson, klubbdirektör i IFK, till Norrköpings Tidningar.

Magnusson vill inte specificera hur mycket totalbeloppet landade på, men säger att det rör sig om ”stora belopp”.

Djurgården har fått ta en del av summan. Hur stor del eller hur stor summa det landar på vill vd:n Henrik Berggren inte avslöja.

- Jag kommer inte kommentera exakta belopp men det blev en slant, så klart. Vi har haft en process med Norrköping egentligen sedan någon vecka efter matchen. Vi har diskuterat med dem och sedan blev vi klara i fredags förra veckan, säger han till Fotbollskanalen.

Kan du säga om det rör sig om miljonbelopp, hundratusentals kronor eller vad handlar det om?
- Jag kommer inte kommentera några siffror. Vi får ta den där pengen helt enkelt.

Djurgården säger att dialogen pågått länge.

- Vi hade en diskussion redan efter matchen och haft en väldigt bra process med IFK. I och med att vi vann så var det sannolikt att det skulle bli någon form av planinvasion och då händer det grejer helt enkelt.

Hur ser fördelningen ut på beloppet?
- Det kan jag inte svara på riktigt, vi har tagit den del som vi anser att vi ska ta. Återigen: Det har varit en bra diskussion med IFK Norrköping hela vägen, säger Berggren.

- Det är klart att man hellre använt pengarna till något annat, men så som det blir så får vi helt enkelt bara ta den kostnaden. Det är ingenting vi har legat sömnlösa över heller.

Inget som svider i kassan?
- Nej. Det är klart att det är mycket pengar men det är passerat på något vis. Nu gör vi bara rätt för oss.

Publicerad 2020-01-20 kl 14:20
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå