Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Nouri om ÖFK 2017: ”Ambitionen är att ta klubben till Europa”

Östersund charmade allsvenskan med sin offensiva fotboll under debutsäsongen 2016. Nu är förväntningarna och trycket på klubben ett helt annat än tidigare.
- Det kan vara vår största fiende i år känner jag, säger Brwa Nouri i podden Lundh.

Östersund gjorde sin första allsvenska säsong någonsin 2016. Nykomlingen blev en överraskning och redan i premiären charmade laget med sitt offensiva och fantasifulla spel, en linje som ÖFK sedan höll i hela säsongen.

När säsongen summerades var Östersund på en åttondeplats i allsvenskan. Men klubben hymlar inte med att målen är betydligt högre satta än så.

- Man ska akta sig för att säga en viss placering, men vi siktar på att komma så långt som möjligt och våra ambitioner är att komma ut i Europa. Det är därför man tävlar, jobbar och spelar fotboll. Men jag inser också hur svårt det är. Jag tycker att vi gjorde flera bra prestationer förra året trots att det blev ett oavgjort resultat, eller att vi inte riktigt räckte till i 90 minuter, eller att vi förlorade. Ändå är folket imponerade över att vi kom åtta. Att toppa den insatsen är ingen ”walk in the park”, om man säger så. Ambitionen är att komma till Europa. Jag hoppas att alla förstår hur svårt det är, säger Nouri i podcasten Lundh.

Mittfältaren menar att förväntningarna på ÖFK var låga inför säsongen 2016. Efter en lyckad säsong där framförallt spelet fått stor uppmärksamhet är det annorlunda inför kommande säsong. Något som Brwa Nouri höjer ett varningens finger för.

- Det känns som att förväntningarna på oss förra året var att vi var en nykomling som spelade fotboll, ”de kommer åka rakt ner”. Nu plötsligt tror de att vi kan blanda oss i en toppstrid. Med alla unga spelare och den sortens karaktär som finns så kan man lätt ta till sig ”fan, vi är bra, folk tror på oss”. Då kan man inte göra jobbet. Men det finns inte en enda genväg till toppen. Det är alltid, alltid, vem du än frågar, oavsett om det är Bill Gates, Messi eller Ronaldo, hårt arbete som gäller. Det finns inget som kommer gratis på något sätt, säger Nouri.

- Det kan vara vår största fiende i år känner jag, folks förväntningar och all media som inte kommer eller har kommit till Östersund under tiden i division 1, superettan och det första året i allsvenskan nu kommer och tror på oss. Man får göra intervjuer, folk blir kallade till landslaget, och så vidare. Det kan stiga över huvudet på oss på ett visst sätt.

Hur jobbar man med det? Kan du som är en erfaren spelare gå in eller ligger det ansvaret på Graham Potter?
- Det ansvaret ligger på andra, men en erfaren spelare som jag skulle kunna ryta till om man ser något som att någon inte är ödmjuk nog. Men det största ansvaret skulle jag säga ligger på oss själva, men Graham har också en tydlig del i det. Han är väldigt tydlig och ser saker som andra inte ser. Skulle han se att någon ”slackar” så kommer han säga till. Det är inget han ryggar från att säga. Men just nu som det har sett ut i matcherna så är det ingenting som tyder på det, säger Nouri.

- Däremot så vet jag hur spelare och ledare kan fungera, att man lätt kan bli påverkad av förväntningar och liknande när man tror att man är jättebra, men man har blivit jättebra på grund av att man har lagt ner ett hårt arbete. Den enda vägen till att fortsätta vara bra är att jobba hårt. Att då få stämpeln på oss att vi är jättebra så kan man bli lite bekväm och känna att man har gjort sitt, men vi har inte gjort någonting, ärligt talat. Vi blir allsvenska spelare först efter 150 matcher enligt Graham. 

FAKTA

137 - Brwa Nouri

Avsnitt 137 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Brwa Nouri. Östersunds mittfältare talar om hur Graham Potter får laget att lyfta, att drömmen spel i Europa är på riktigt, att han beundrar ordföranden Daniel Kindberg, att man spetsat laget inför 2017, att den största risken är att allt beröm som klubben fått stiger folk åt huvudet och att kultursatsningen är en viktig ingrediens. Dessutom berättar Nouri om hur allt var klart med Djurgården, varför han ville till Stockholm, om hur han tagit adjö av ÖFK-ledarna, om Dif-fansens protester som även innehöll hot och om chockbeskedet när klubben sa att man inte kunde värva honom och backade från avtalet. Den förre AIK-talangen talar även om den turbulenta tiden i klubben, om när polisen hämtade honom för inkilningen som gick överstyr, om dubbellivet med narkotika och fotboll, om känslan när inte bara AIK sparkat honom utan även mindre klubbar och hur Dalkurd räddade honom.

Publicerad 2017-02-15 kl 06:20

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons