Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Novakovic om AIK:s starka hemmasvit: "Man måste vinna"

Foto: SCANPIX

Borta bra men Friends Arena bäst.
AIK är det enda laget i allsvenskan som inte förlorat på hemmaplan.
Men nöjt? Nja.
- Vi vill alltid vinna, säger assisterande tränaren Nebosja Novakovic.

Sex segrar och lika många kryss. Det är AIK:s facit hemma på Friends Arena. Laget är det enda i allsvenskan som ännu inte förlorat på hemmaplan. Serieledande Malmö har plockat fler poäng men har förlorat, precis som IFK Göteborg (skrivbordsförlusten, 0-3 mot MFF).

Trots en mäktig svit på tolv matcher är AIK:s assisterande tränare Nebosja Novakovic långt ifrån nöjd.

- Jag vill alltid vinna. Man hade kunnat spela tolv kryss och ändå säga att vi inte förlorat på hemmaplan. Då hade jag varit jättemissnöjd. Oavsett om du inte förlorar så måste du vinna, säger Novakovic och nämner lagets sex kryss.

- Inledningen av säsogen var inte så stark. Vi har inte vunnit matcherna vi borde ha vunnit. Nu på slutet har det gått mycket, mycket bättre. Vi har vunnit nästan allt.

Vad beror det på?
- Att vi har bra spelare och bra tränare. Rikard har satt sin prägel på matcherna och gjort det på sitt sätt. Vi har hållit nollan i flera matcher. Det känns som att det är svårt för motståndarna att hitta chanser på oss. Håller man nollan så har man större möjlighet att vinna matcherna, säger Novakovic.

Laget snittar två poäng per match både borta och hemma. Nu vill Novakovic avsluta så starkt som möjligt för att ta en av de två platserna som ger en biljett till Europa League-kvalet nästa säsong. Eller till och med guldet - även om Malmö stormar mot titeln.

- För oss är det viktigt att nå en Europa-plats. Det är viktigt för våra spelare och för föreningen att vi år efter år är ute i Europa.

Härnäst väntar Östersund på hemmaplan för AIK, på söndag.

Publicerad 2016-10-14 kl 07:15
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER