Nu är botten nådd Örgryte: "Onödigt"

Örgryte tangerade i och med dagens förlustmatch ett mindre smickrande rekord. Laget blev den fjärde klubben någonsin att inleda med sex raka förluster. Matchen mot Trelleborg slutade 1-2.

- Det är en onödig förlust. Vi slarvar för mycket och sedan får vi ställa om. Det är vi som skapar deras chanser, säger Örgrytes tränare Janne Carlsson till PPV.

Annars började det bra för Örgryte som äntligen fick med sig ett enkelt mål när TFF-backen Peter Abelsson satte bollen i det egna nätet. Men säg den glädjen som varar. Tio minuter senare drog David Leinar på sig en målchansutvisning och Trelleborg fick straffspark. Försvarsgiganten var säker från elva meter när han lurade bort Nathan Coe och la bollen i motsatt hörn.

Efter paus avgjorde Joakim Sjöhage efter en retur. Totalt hade Trelleborg 20 avslut mot Örgrytes fyra. En mardrömsöppning av allsvenskan som tränare Carlsson inte trodde skulle vara möjlig.

- Nej, det trodde jag inte, men samtidigt kan vi inte titta bakåt utan vi måste se hur vi ska lösa det här.
Publicerad 2009-05-01 kl 19:21