Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Nu är “nya Blåvitt” här – för att stanna

Tidigare har man spelat bra men inte tagit några poäng. Nu är det tvärtom för IFK Göteborg.

GÖTEBORG. I och med hemmavinsten mot Mjällby på söndagen har IFK Göteborg omvänt sviten på nio raka matcher utan seger till tre raka utan förlust. Det är ett nytt IFK Göteborg som inte spelar lika bra som under delar av våren, men som däremot plockar poängen och vinner matcher.
– Nu har vi gjort tre sådär matcher och tagit sju poäng. Det känns faktiskt ganska bra, säger rutinerade Stefan Selakovic till FotbollDirekt.se.
– Många gånger under året har vi spelat riktigt, riktigt bra utan att få något med oss. Så det känns skönt att kunna ta poäng när vi inte är på topp, säger han.

I och med 4-2-segern bröt IFK Göteborg ett par negativa trender som har gäckat laget under säsongen. För det första lyckades Blåvitt punktera en match och till slut vinna med två måls marginal. Det har bara hänt en gång tidigare under säsongen, hemma mot Gif Sundsvall i maj.
– Det kändes skönt att göra det där sista målet och kunna slappna av i några minuter i alla fall, säger 4-2-målskytten Selakovic.

För det andra gjorde Blåvitt för första gången under säsongen fler än två mål i en match. Många chanser har man skapat i nästan varje match, men i mötet med Mjällby lyckades laget förvalta möjligheterna också.
– Förhoppningsvis har vi nu stoppat “det gamla vanliga” åt helvete, kommenterar tränaren Mikael Stahre lagets nyfunna effektivitet.
– Nu har vi förhoppningsvis fått lite fart på maskineriet, utan att spela särskilt bra. Vi jobbar hårt för poängen och jobbar ödmjukt vidare, säger IFK-tränaren.

Fredrik Tillberg

Publicerad 2012-08-13 kl 08:33
Annons
Annons
Annons