Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Nu avgörs Djurgårdens Östermalms-öde

Nu avgörs Djurgårdens dröm om en ny arena på Östermalms IP. Om två veckor är det skarpt läge. Ja eller nej från Stockholms stad?

- Det är skarpt läge om ett par veckor. Vi är optimistiska och tror på en lösning, säger Djurgårdens VD Alf Johansson till FotbollDirekt.se.
- Då träffar vi Stockholms stad igen och jag tror att vi kommer att få ett klart och tydligt beslut i frågan, fortsätter Johansson.

Djurgården tror sig nu ha lyckats hitta rätt i avgörande detaljer för en ny arena på Östermalms IP.
Ett möte tidigare i våras gick inte som tänkt för Djurgårdens arenagrupp som tvingades tänka om och förbättra det förslag som inte helt övertygade borgarrådet Madeleine Sjöstedt (fp) och hennes grupp.
Men nu finns alltså ett ny kraftfullare plan klar för 425-miljonersprojektet som - om det går igenom - får en given plats i Djurgårdens historieböcker.

- Jag tycker vi har lyckats bra. Jag delar Alfs optimism, säger Djurgårdens ordförande Tommy Jacobson till FotbollDirekt.se.
- Vi har tagit fram ett ännu bättre förslag och vi har gjort det tillsammans med en extern part som fått verifiera innehållet.

Djurgården har i korthet fördjupat sig inom ett antal områden.
Det handlar om totalekonomi för projektet, finansiering, vad som krävs för den direkta byggnationen och godtagbara alternativ för den verksamhet som tvingas bort från Östermalms IP, såsom vart isbanan ska ta vägen.

- Vi är väldigt optimistiska, även om jag än så länge kanske borde nöja mig med att säga försiktigt optimistisk, säger Alf Johansson.

- Vi har tagit fram ett bra förslag och känner ett stort gensvar från Stockholms stad. Det ser lovande ut, säger Tommy Jacobson.

Ola Gustavsson


Publicerad 2010-05-17 kl 18:18
Annons
Annons
Annons