Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

NU: Djurgårdens dom - en match utan publik och 200 000 i böter

Djurgården får spela den första hemmamatchen i allsvenskan 2010 utan publik, samtidigt som klubben får böta 200 000 kronor. Nu är det tveksamt om fler högriskmatcher kommer att spelas på Stadion.

Idag kom diciplinnämnden beslut efter att djugårdspubliken stormat planen efter kvalmötet mot Assyriska. Blåränderna tvingas spela premiären hemma på Stockholms stadion utan publik, samtidigt som de får böta 200 000.
- Publikinvasionen på Stadion satte säkerheten för spelare, funktionärer och åskådare helt ur spel. Vi bedömer att invasionen var av sådan karaktär och så allvarlig att den närmast var att betrakta som ett okontrollerbart upplopp. Men böter är inte tillräckligt och vi bedömer det inte osannolikt att liknande händelser kan inträffa på nytt, säger Disciplinnämndens ordförande Khennet Tallinger på förbundets hemsida.

Dessutom är diciplinnämnden osäkra på om högriskmatcher överhuvudtaget ska spelas på Stockholms Stadion, med tanke på säkerheten.
- Vi ifrågasätter inte Djurgårdens säkerhetsarbete men konstaterar att det är en svårbemästrad uppgift att ha en tillräckligt hög säkerhetsnivå vid matcher på Stockholms Stadion och vi ifrågasätter därför om matcher av riskkaraktär ska spelas där, säger Tallinger.

Samtidigt får AIK böta 85 000 efter att deras supportrar stormat planen borta mot IFK Göteborg i den sista omgången av allsvenskan. Göteborg får samtidigt böta 75 000 efter cupfinalen då göteborgspubliken använde stora mängder pyroteknik.

Fotbollskanalen.se

Publicerad 2009-12-04 kl 13:28
Annons
Annons
Annons