Nu ser det mörkt ut, Djurgården

Kvällens makalöst viktiga bottenmatch på Nya Parken blev en riktig rysare. Men Norrköping drog det längsta strået och 2-1-segern svider rejält för Djurgården.

Stockholmsklubben ligger nu på en negativ kvalplats och har inte vunnit någon av de senaste fem matcherna. Samtidigt är avståndet fram till dagens motståndare tre poäng.

– Det är jävligt bittert såklart. Vi sätter oss i en jättedålig position efter en dålig start, där jag inte vet vad vi gör. Det är bedrövligt, säger DIF:s manager Magnus Pehrsson till Canal Plus.

Norrköping fick en drömstart på matchen. Redan efter några minuter misslyckades DIF-försvararen Joona Toivio med en rensning inne i straffområdet. Det ledde till att bollen hamnade hos en fri Gunnar Heidar Thorvaldsson. Islänningen gjorde heller inga misstag utan rullade enkelt in 1-0 från nära håll.

Kort därefter tryckte samme Thorvaldsson in 2-0. Anfallaren dök upp på den bortre stolpen på en hörna och kunde enkelt sätta dit foten och öka på ledningen.

Men Djurgården svarade för en snabb replik då Mattias Jonsson nickade ner till Christer Youssef som klippte till och satte 2-1 i den 17:e minuten.

Precis innan pausvilan åkte sedan Bobbie Friberg da Cruz på två gula kort och visades ut. Det märktes sedan i den andra halvleken då DIF tryckte på rejält. Men efter flera heta chanser och fina räddningar av Niklas Westberg i hemmamålet stannade pressen av.

Resultatet stod sig matchen ut och Norrköping firade som om de vunnit SM-guld efter den viktiga bottenmatchen.

– Fyfan vad skönt. Vi har lite flyt, men vi jobbar oss till det. Killarna fightas och det är fantastiskt roligt. Fyfan vad de fightas i dag, säger Norrköpings tränare Janne Andersson till Canal Plus.

– Det är tre poäng som är extremt tunga. Sedan är sättet vi tar dem på fantastiskt. Det här jobbet är jävligt roligt ibland. Det är sådana här dagar man lever för.