Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Nu ska AIK satsa – chans till fler nyförvärv

Efter en tuff tid rent ekonomiskt sett ska AIK återigen satsa.
– Det kommer finnas utrymme i sommar, säger sportchefen Jens T Andersson.

Veteranen Daniel Majstorovic har precis skrivit på för AIK, men det är inte säkert att Solnaklubben nöjer sig med endast ett nyförvärv i sommar. En satsning väntar nämligen klubben framöver.

Johan Strömberg, AIK:s ordförande, ser väldigt positivt på framtiden och berättar om vad som kommer att hända under den närmaste tiden.

– Vi har haft en tuff period bakom oss där vi har skurit ner kostnader, men nu står vi på en fast och solid grund. Vi har Sveriges största och bästa supporterskara och är den klubb som väcker mest uppmärksamhet i Sverige. Vi ska in på, förmodligen, Sveriges finaste arena, Friends Arena. Vi står inför en fantastisk avslutning på Råsunda och dessutom är det så att Friends Arena invigs 9 månader innan sin konkurrentarena, Stockholmsarenan. Folk ska välja att gå och se AIK och landslaget här. Det tänker vi utnyttja under hösten, säger han till AIK:s hemsida.

ANNONS

– Vi kommer att förstärka organisationen, vi har förstärkt sporten nu och vi ska bygga oss riktigt starka och ge sporten de bästa förutsättningarna för att ha ett bra lag i framtiden.

Kan det bli några fler förstärkningar i sommar?

– Det pågår en mängd diskussioner under transferfönstret, så det är inte omöjligt. Men vi ska aldrig sätta AIK:s existens på spel genom att göra något tokigt, säger Strömberg.

Sportchefen, Jens T Andersson, förklarar också att satsningen kan leda till förändringar i truppen.

– Det året vi har framför oss nu, från den här sommaren till nästa sommaren, kommer vara extremt viktigt, eftersom att vi ska flytta in på Friends Arena och har möjligheten att öka volymen kring AIK både i publik och marknadsförsäljning, och sådana saker. Det bygger också på att vi lyckas i den sportsliga organisationen, säger han till AIK:s hemsida.

– Det finns signaler på att vi kommer att kunna ha vissa utrymmen under sommarfönstret. Då uttrycker jag mig, som vanligt, ganska försiktigt.

Man kan ju ana vad det betyder?

ANNONS

– Det skulle man kunna göra, säger Andersson med ett skratt.

Men AIK kommer inte att äventyra sin ekonomi, vilket man heller inte gjorde när man plockade in landslagsbacken Majstorovic.

– Det är svårt att säga vad som är dyrt. Vi har bedömt att det är prisvärt att göra den här satsningen, säger Strömberg om värvningen.

Jens T Andersson:

– Vi var en bit ifrån varandra till en början, men alla som följt AIK under den senaste tiden vet att vi är noga med vad vi gör och med våra pengar. Daniel har också visat under resans gång att han verkligen ville komma hem till Sverige, Stockholm och AIK. Till slut gick vi mål och båda parterna är nöjda.

Publicerad 2012-05-19 kl 11:05

Streama alla matcher från Svenska Cupen

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto