Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Nu ska han ta över efter förra årets bästa målvakt

Han har fått vänta på sin chans. Den här säsongen får han den. Johan Wiland har lämnat över målvaktsposten i Elfsborg till Abbas Hassan.

Hassans företrädare Wiland svarade för ett fantastiskt 2008 när han bara släppte in 18 mål på hela säsongen och i hela 19 matcher höll han nollan. Dessutom krönte Wiland säsongen med att utses till årets målvakt på fotbollsgalan. Nu har landslagskeepern dragit till FC Köpenhamn och ersättaren heter Abbas Hassan. Redan 2005 fick den då 20-årige Abbas Hassan spela tio allsvenska matcher. Sedan dess har det varit tunnare med serieframträdanden – bara tre stycken.

- Jag har utvecklats hela tiden sedan dess. Det jag behöver nu är att kontinuerligt spela matcher - det skulle vara det bästa för min utveckling, säger han till FotbollDirekt.se.

Från Falkenberg har Elfsborg hämtat målvakten Joakim Wulff, men Abbas Hassan är tänkt som alternativ ett mellan de svartgula stolparna.
- Magnus Haglund (tränare) har sagt att de tänker satsa på mig, men att det självklart är en konkurrenssituation. Konkurrensen är bra på alla positioner i Elfsborg.

Abbas Hassan har tålmodigt väntat på att få ta över som förstemålvakt även om det har varit tungt ibland. När Manchester City dök upp med ett lockande erbjudande ville målvakten testa, men det blev aldrig någon flytt till Premier League. Frågan är om han hade orkat med ytterligare en säsong på bänken?

- Det kan jag inte svara på nu. Jag vill inte tänka på det utan vill bara se framåt.

Är det press att ta över efter Wiland?
- Nej, jag har varit med en del innan. Det hade varit skillnad om jag inte hade stått en enda match. Jag får gå in och göra mitt och sedan får vi se hur det går, säger Hassan.

Publicerad 2009-02-11 kl 14:07
Annons
Annons
Annons