POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Nu ska spöket jagas bort: “Ändrat på vissa saker”

Fasta situationer har varit Erik Hamréns landslags stora problem. Nu ska det rättas till.
– Vi har ändrat lite på hur det ska se ut både defensivt och offensivt, säger mittbacken Andreas Granqvist.

MALMÖ. Sveriges stora problem under EM var fasta situationer. Tre insläppta på tre matcher. Inför VM-kvalet mot Kazakstan ikväll har det pratats mycket om fasta situationer, och hur landslaget jobbet extra på det.
– Vi har snackat lite och gått igenom hur Kazakstan spelar. De lägger stor vikt vid sina fasta situationer. De har bra och duktiga huvudspelare. Vi har ändrat lite på hur det ska se ut både defensivt och offensivt, säger mittbacken Andreas Granqvist och tillägger:
– Kazakstan är ett lag vi ska slå, men den här typen av lag kan vinna om de har en bra dag och vi inte är tillräckligt fokuserade. De är farliga i de defensiva omställningarna, där måste vi se upp. Vi har pratat mycket om att hålla koncentrationen uppe hela tiden, att det är vi som ska ta tag i matchen.

Även förbundskapten Erik Hamrén betonar vikten av koncentration när bollen når straffområdena.
– Vi kanske inte blir så mycket bättre på serven och touchen, men det handlar om vad vi vill. Att vi gör saker tillsammans och samtidigt på rätt sätt. Fasta situationer handlar också mycket om det mentala. Koncentrationen måsta vara bra, men sedan handlar det också väldigt mycket om små marginaler, säger han.

Publicerad 2012-09-11 kl 16:38
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå