Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Nu slåss de för sin allsvenska existens

Inför Ljungskile - Gais
De var nederlagstippade innan säsongen, men har varit en stor överraskning. Trots det riskerar Ljungskile att åka ur. Nu måste tränaren David Wilsons mannar ta tre poäng annars riskerar laget att åka ner under nedflyttningsstrecket.

David Leinar, försvarare:
- Jag hade faktiskt ingen aning om att det var så länge som två månader sedan som vi vann senast. Fick reda på det först mot Malmö när en annan journalist berättade det för mig. Det känns faktiskt inte som om det är två månader sedan vi vann senast. Vi har spelat bra och tagit poäng och det kanske har känts som segrar när vi har kvitterat och tagit poäng. Därför är det dags för seger mot Gais. Vi har haft problem att göra mål men vi har prioriterat defensiven och försökt hålla oss kvar. Många har tyckt att vi har varit tråkiga just därför men vårt huvudmål är att hålla kvar och jag tror inga supportrar hänger oss om vi klarar oss kvar, utan att ha spelat bländande anfallsfotboll.

Om Gais:
- För oss gäller det att kämpa matchen igenom. Gais är ett bra lag som kan vinna mot vilket lag som helst. Vi måste spela riktigt bra för att vinna. De har några riktigt bra spelare som vi får se upp med. Deras målvakt Dime Jankulovksi kan göra monstermatcher, precis som han kan släppa in lite enklare mål. Det är väl just ojämnheten som har ställt till det för Gais.

Läget i laget:
- Vi har spelat bra fotboll den senaste tiden och dagsformen känns ganska bra. Inga nya skador eller avstängningar.

Preliminär startelva:
Colin Burns - Edwin Phiri, Richard Jansson, Etchu Tabe, David Leinar, Robert Johansson - Aleksandar Kitic, Daryl Smylie, Anders Augustsson - Niklas Löfgren, Cedomir Zarkovic. Patrik Johansson, assisterande tränare:
- Vi har dominerat händelserna och haft mycket bollinnehav mot både Örebro och Helsingborg. Tyvärr har vi skapat alldeles för lite och förlorat matcherna. Det är säkert många faktorer som ligger bakom, men vi har haft problem hela året att leverera mål.

Ni har tre poäng upp till ert mål - topp åtta. - Det blir väldigt tufft att nå det. Men vi ska försöka vinna de bägge sista matcherna och sedan får vi se hur långt det räcker.

Om Ljungskile:
- Ett lag som inte gjort det enkelt något motstånd och är svåra att möta på Starke Arvid. De är starka på fasta situationer och aggressiva i sista tredjedelen. De är överlag väldigt aggressiva och där är det viktigt att vi behåller kylan.

Läget i laget:
- Jonas Lundén har problem med en baksida och kan inte spela. Björn Andersson är på benen igen och med i truppen.

Preliminär startelva: Dime Jankulovski - Jonas Lundén, Andreas Tobiasson, Richard Ekunde, Kenneth Gustafsson - Levon Pachajyan, Fredrik Lundgren, Johan Mårtensson, Bobbie Friberg da Cruz - Wanderson, Björn Andersson

FD-kommentar:
- Ljungskile skapade massor mot Malmö FF och borde haft med sig en poäng. Nu är de tre poäng efter Gefle på fast mark. Dessutom flåsar Sundsvall bara två poäng efter LSK. Kommer att bli en rysare in i mål. Nu måste Ljungskile bryta sin långa trend utan seger.

Gais har haft problem på slutet och målet att komma bland de åtta främsta ser tufft ut att uppnå. Kommer få det riktigt tufft på Starke Arvid som jobbar hårt för sin allsvenska existens.

Mats Jonsson
Daniel Bogefors

FotbollDirekt.se

Publicerad 2008-10-31 kl 16:00
Annons
Annons
Annons