POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Nu slipper han försvarsrollen

Efter att ha spelat vänsterback under 2008 är Pierre Bengtsson nu tillbaka på sin riktiga position. När AIK idag spelade 0-0 mot TPS Åbo spelade U21-landslagsmannen återigen på centrala mittfältet.

- Jag tror det är bra för min utveckling att testa på olika positioner, men det är klart, jag trivs bäst som innermittfältare, säger AIK:s Pierre Bengtsson.

Pierre Bengtsson kom till AIK som central mittfältare när han var junior. Under Rikard Norlings period som tränare skolades Pierre Bengtsson om till vänsterback. När Mikael Stahre tagit över rodret har Pierre Bengtsson flyttats tillbaka till sin ursprungsposition.

- Jag trivs absolut bäst som central mittfältare, det är där jag känner att jag får ut mest av min kapacitet.

- Samtidigt tror jag att det har hjälpt mig att jag fått testa på andra positioner, det har utvecklat många sidor av mitt spel. Det har jag igen nu när jag spelar som central mittfältare igen.

I U21-landslaget har han huserat på vänsterbacken och på yttermittfältare. I AIK har han spelat central mittfältare, Bengtsson är en allround-spelare som trivs med sin roll.

- Jag spelar där tränaren sätter mig. När jag vet att jag klarar av alla positioner så är det inga problem, då är det bara att köra på och visa att jag har vad som krävs. Det tror jag även att mina tränare uppskattar.

Under lördagen tog Bengtsson återigen plats på det centrala mittfältet när AIK spelade 0-0 mot TPS Åbo hemma på SKytteholm. Det var andra matchen i rad som AIK misslyckades med att göra mål.

- Jag tycker vi spelar bra, vi skapar jättemycket målchanser och rullar bollen längs backen. Det är kul att spela fotboll nu, säger Bengtsson.

- Lite synd på målen, men om vi fortsätter skapa så här många målchanser kommer målen komma garanterat.

Publicerad 2009-03-07 kl 17:59
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå