Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Nu väntar nästa utmaning: "Målet är ett inhopp i Serie A"

Det allsvenska kapitlet är färdigskrivet för den här gången. Nu lämnar Andreas Landgren Helsingborg för Serie A-klubben Udinese och det kortsiktiga målet är klart.

- Förhoppningen är att få göra ett inhopp i Serie A, säger 20-åringen.

- Men samtidigt kan man inte gräva ner sig om det inte blir så. Jag har kontrakt i 3,5 år och det visar att de har bra tålamod med yngre spelare.

Redan hösten 2006, som 17-åring, fick Andreas Landgren debutera i allsvenskan borta mot Kalmar FF när Helsingborg vann med 4-2. Säsongen efter blev det ytterligare lite mer speltid och 2008 kom det verkliga genombrottet med 17 allsvenska matcher från start. Årets säsong har däremot varit ganska kämpig för Landgren. Under början av serien hade han svårt att komma upp i sin normala standard. En anledning var att kontraktsförhandlingarna med Helsingborg var inne i ett intensivt skede.

- Det var mycket vid sidan av planen, det här med kontraktet störde kanske lite. Sedan är man ung och då kan det gå lite upp och ner.

Avtalsförhandlingarna slutade med att parterna gick åt olika håll. Efter säsongen kommer mittfältaren att representera Udinese. När det blev klart så lossnade det också på planen.
- Det var mycket tryck utifrån innan allt kom på bordet. Det var lite jobbigt till en början, erkänner Landgren.

Avslutningen av allsvenskan blev dock förstörd när U21-landslagsmannen ådrog sig en höftsskada. Fortfarande återstår två veckor innan han kan gå för fullt. Vid årsskiftet går sedan flyttlasset till Udinese i Italien.
- Målet är att komma till rätta där nere, man får ge det någon månad. Sedan får jag försöka komma in i det och börja prestera.       

- Men nu har jag semester, det är skönt. Det har jag inte haft på hela året.

Publicerad 2009-11-05 kl 14:16
Annons
Annons
Annons