Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Nu vill Pelle Olsson bryta dystra derbysviten

Två raka förluster och fortfarande ingen derbyseger som Djurgårdstränare. Imorgon ska Pelle Olsson försöka bryta de två tunga sviterna i derbyt mot Hammarby.
- Vi vill vinna mot alla motståndare oavsett om de är från Stockholm eller Skåne, säger han till Fotbollskanalen.

Pelle Olsson är långt ifrån en derbykung. Sanningen är att sedan 52-åringen tog över som tränare för Djurgården har laget inte lyckats tagit en enda derbyseger på fem möjliga försök. Enbart tillfälligheter om man frågar Olsson själv.

- Vad det beror på är omöjligt att svara på. Samtidigt så har vi gjort en av de bästa halvlekarna som vi spelat sedan jag kom hit i just ett derby – mot AIK då vi hämtade upp 0-2 till 2-2. Varje match lever sitt liv och det är mest tillfälligheter. Jag funderar inte så mycket på statistiken, utan vi är ute efter att vinna alla matcher oavsett om motståndet kommer ifrån Stockholm eller Skåne, säger Olsson och fortsätter.

- Vi har ett väldigt ungt lag och senaste derbyt mot AIK så gjorde till exempel Moon sin debut och var den äldsta mittfältaren för oss den matchen, 23 år.

I vårderbyt mot Hammarby blev det förlust mot Hammarby efter att Nahir Besara klackat in matchens avgörande mål. Nu är situationen annorlunda ut i det grönvita laget då matchhjälten är borta och många nya spelare har kommit in. Något som Pelle Olsson anser gör det omöjligt att jämföra morgondagens derby med det som var i april.

- De har fått in en del nya spelare och det tar alltid ett tag för ett lag att sätta sig, men man ser nu att det börjar komma. Deras försvarsspel har börjat spela på ett sätt som man känner igen från när Nanne hade Kalmar, men en kompakt och tätt backlinje som väldigt sällan är ur position. Det är också något som märks då de fått väldigt få mål emot sig den senaste tiden.

Vad är nyckeln att besegra Hammarby för er?
- Dels så måste vi ha mer spets och vara tydligare i den offensiva genombrottsfasen. Sedan så handlar det om omställningssituationerna där vi måste veta om att de spelar väldigt rakt och vill tidigt in bakom vår backlinje. Orlov är ju väntande på offsidelinjen hela tiden. Tittar man på deras senaste matcher så har de också haft en del frilägen, vilket är rätt ovanligt. Så deras vilja att komma in bakom backlinje är väldigt viktig att vi har under uppsikt.

Ska det bli roligt med derby?
- Absolut, vi är i en sådan situation där varenda match är rolig att spela. Att vara inblandad i guldstriden är något som varenda djurgårdare har längtat efter, något som vi också märker i vårt bortafölje och trycket som är runt matcherna. Sedan derby i sig har ju en ytterligare krydda, men just nu är alla matcher väldigt roliga att spela. Så vi kommer oerhört inspirerade till matchen.

Se derbyt mellan Djurgården och Hammarby på Cmore Sport eller på TV4 Play Premium.

Publicerad 2015-08-23 kl 21:29
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons