Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

''Nu vinner MFF guldet - HIF saknar farten''

Nu vinner Malmö FF guld. Derbysegern mot Trelleborg i söndags har fått Tom Prahl att lägga sin röst på Malmö. MFF:s guldmakare från 2004 tror att guldrycket kommer redan i nästa omgång.

- Jag tror Helsingborg får enormt svårt i nästa match mot Elfsborg - samtidigt som Malmö har en jättechans hemma mot Kalmar, säger Trelleborgs tränare Tom Prahl till FotbollDirekt.se.

- Jag tror det är sex poäng som skiljer efter nästa omgång och det kommer inte Helsingborg tillbaka i från, fortsätter Prahl som för sex år sedan blev en MFF-legendar med guldet då.

I måndags fick han se sitt Trelleborg falla med 0-2 och blev slutgiltigt övertygad om att guldstriden nu snart är avgjord - och det på flera goda grunder.

- Malmö är i bättre form. Det tycker jag har blivit tydligt, säger Prahl och fortsätter:
- HIF:s säkerhetsspelar och gör det bra men är ändå inte i närheten av den fart MFF har i sitt spel och där igenom inte behöver lyckas till 100 procent för att vinna matcher.

Visst har Malmö gått bort sig vid enstaka tillfällen under hösten.
3-3 mot Åtvidaberg och 0-1 mot Djurgården men när MFF varje gång kommit kommit tillbaka så ögonblickligt med både kraft och finess så är Prahls alla tvivel - fyra omgångar före slutet - borta

- Malmö är i vinnarhålet. Det här släpper de inte. En genomklappning tror jag inte på. MFF är i bättre form än Helsingborg. Vi var inte så långt i från i söndags men ändå heller aldrig nära, det säger en hel del, säger Prahl och syftar till den starka höst Trelleborg har haft.

När Tom Prahl tog Malmö till det senaste SM-guldet 2004 så var det namn som Afonso Alves och Niklas Skoog som prydde affischer.
I dag finns stjärnor med samma särställning som då.

- Daniel Andersson har verkligen hittat en roll som passar honom perfekt. Och så har Pekalskis inträde kommit perfekt och betytt oerhört mycket, ett starkt genombrott. Men inte minst betyder alltid Daniel Larssons fart mycket för Malmös framgångar den här säsongen.

Ja, ni hör. Guldstriden är utan tvekan - som Tom Prahl ser det - avgjord. Men tro inte att han hade sin gamla klubb som favorit inför säsongen.

- Nej, inte alls. Jag trodde stenhårt på Elfsborg.

Publicerad 2010-10-05 kl 11:06
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons