Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Ny anfallare till Helsingborgs IF

Helsingborgs IF har gjort klart med den unge zambiske anfallaren Rodgers Kola. Men 19-åringen har lånats ut till Golden Arrows i Sydafrika.

- Vi följer hans utveckling. Han var inte riktigt mogen att komma direkt till oss, så vi försöker se till att han tar rätt steg i utvecklingen. Därefter kan vi ta upp honom hit, säger sportchefen Jesper Jansson till Svenska Fans.

Rodgers Kola har tidigare provspelat med Helsingborg, men nu är det klart att 19-åringen tillhör HIF. Skåningarna har skrivit ett treårsavtal med Kola och har lånat ut honom till den sydafrikanska klubben Golden Arrows i ett och ett halvt år.

Dessutom utesluter inte Jesper Jansson ytterligare förvärv. Den zambiske landslagsmannen Jambo visade upp sig under träningslägret och gjorde bra ifrån sig. Men allt är beroende på om Helsingborg lyckas förlänga kontraktet med Adama Tamboura eller inte.

- Vi hoppas fortfarande på en förlängning och för en dialog om det. Just nu är det inte helt lätt för vare sig spelare eller klubbar på grund av finanskrisen. Vi vet inte riktigt var fotbollsmarkanden tar vägen. Givetvis vill vi förlänga kontraktet, men vet också om hans ambitioner, säger Jansson till Svenska Fans.

Publicerad 2009-03-30 kl 09:39
Annons
Annons
Annons