Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Ny Dif-tränare kan dröja: "Viktigast att få in rätt person"

Andrée Jeglertz tackar nej till Djurgården – och nu blir det svårt att hitta en ersättare före klubbens uppstartskonferens i december.
- Det är viktigare att få in rätt person, säger sportchefen Stefan Alvén till fotbollskanalen.se.

Han och Jeglertz är gamla lagkamrater från tiden i Malmö FF på 90-talet och Alvén hade hoppats att den saken skulle väga över i positiv bemärkelse under förhandlingarna. Men Dif-tränaren tackade ändå nej.

- Tråkigt förstås, men jag respekterar Andrées vilja att vara ensam huvudansvarig i en klubb, med en assisterande under sig, säger Alvén.

Ända in i slutet trodde han att gamle kompisen trots allt skulle acceptera föreningens erbjudande, även om denne varit skeptisk till upplägget från början.

- Som jag såg på möjligheterna var det väl 50/50. Visst har Andrée hela tiden varit öppen med sin ståndpunkt, men samtidigt tycker jag att våra samtal den senaste tiden förts i en konstruktiv anda, säger Alvén.

Första veckan i december ska Dif iväg på ett möte och dra upp riktlinjer inför nästa säsong. Nu kan klubben sakna en huvudtränare på den resan.

- Vi har flera spår att dra i, men det som kommer i första rummet är naturligtvis att hitta den absolut rätte för jobbet, säger Alvén.

Klart är åtminstone att Lennart ”Lelle” Wass, Jeglertz tilltänkte parhäst, får ett finger med i spelet när en efterträdare utses.

- Jag kommer att lyssna på honom och styrelsen, genom ”Putte” Carlsson. De ska få säga sitt kring rekryteringen, säger Stefan Alvén.

Publicerad 2009-11-24 kl 16:57