Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Ny Dif-tränare kan dröja: "Viktigast att få in rätt person"

Andrée Jeglertz tackar nej till Djurgården – och nu blir det svårt att hitta en ersättare före klubbens uppstartskonferens i december.
- Det är viktigare att få in rätt person, säger sportchefen Stefan Alvén till fotbollskanalen.se.

Han och Jeglertz är gamla lagkamrater från tiden i Malmö FF på 90-talet och Alvén hade hoppats att den saken skulle väga över i positiv bemärkelse under förhandlingarna. Men Dif-tränaren tackade ändå nej.

- Tråkigt förstås, men jag respekterar Andrées vilja att vara ensam huvudansvarig i en klubb, med en assisterande under sig, säger Alvén.

Ända in i slutet trodde han att gamle kompisen trots allt skulle acceptera föreningens erbjudande, även om denne varit skeptisk till upplägget från början.

- Som jag såg på möjligheterna var det väl 50/50. Visst har Andrée hela tiden varit öppen med sin ståndpunkt, men samtidigt tycker jag att våra samtal den senaste tiden förts i en konstruktiv anda, säger Alvén.

Första veckan i december ska Dif iväg på ett möte och dra upp riktlinjer inför nästa säsong. Nu kan klubben sakna en huvudtränare på den resan.

- Vi har flera spår att dra i, men det som kommer i första rummet är naturligtvis att hitta den absolut rätte för jobbet, säger Alvén.

Klart är åtminstone att Lennart ”Lelle” Wass, Jeglertz tilltänkte parhäst, får ett finger med i spelet när en efterträdare utses.

- Jag kommer att lyssna på honom och styrelsen, genom ”Putte” Carlsson. De ska få säga sitt kring rekryteringen, säger Stefan Alvén.

Publicerad 2009-11-24 kl 16:57
Annons
Annons
Annons