TV: Ny förlust för Blåvitt - Bergs mål räckte inte mot Peking

GÖTEBORG. IFK Göteborgs Marcus Berg gjorde sitt andra mål sedan återkomsten till klubben.
Det hjälpte inte, eftersom IFK Norrköping innan dess gjort två mål som säkrade en seger i kamratmötet.
- Ser man till andra halvlek borde vi kunna få med oss ett oavgjort resultat, säger Blåvitt-tränaren Mikael Stahre till Discovery+.

Två kamratföreningar med en vikande form möttes på Ullevi ikväll. IFK Göteborg, som förlorat två av fyra matcher under den nye tränaren Mikael Stahre, mot IFK Norrköping som hade två raka nederlag inför denna 13:e omgång i allsvenskan. IFK-lagen kände på varandra under matchinledningen, innan skytteligaledaren Samuel Adegbenro testade med gästernas första skott mot Giannis Anestis efter en kvart. Blåvitt-målvakten parerade dock avslutet.

Ledningsmålet kom i den 20:e minuten istället. Adegbenro dribblade sig loss på Pekings högerkant och hittade Kristoffer Khazeni i en farlig yta som snabbt spelade bollen ut till Victor Agardius. Försvararen - ikväll vänsterbreddare - avslutade kyligt från snäv vinkel innanför Anestis bortre stolpe.

I minut 34 kom 0-2. IFK Norrköping ställde om efter en Blåvitt-hörna och anfallet slutade med en duell mellan Carl Björk och Alexander Jallow. Den senare kunde inte få iväg bollen, vilket lämnade en öppen gata för Björk som säkert placerade in bollen med vänsterfoten.

I den andra halvleken sköt Sebastian Eriksson Blåvitts första skott efter bara en minuts spel, men avslutet gick strax över ribban. I den 56:e minuten reducerade hemmalaget. Jallow hittade Marcus Bergs panna framför målet, och anfallaren hade inga problem att styra in 1-2 från nära håll. Sex minuter senare hade Blåvitts Tobias Sana en frispark som tog i stolpens utsida.

Först i den 66:e stack Norrköping upp i Blåvitt-pressen, men ett distansskott från Jonathan Levi som Anestis tvingades tippa till hörna. Två minuter efter det läget kom Blåvitt fram på nytt genom Berg, som fick se sitt avslut räddas av Oscar Jansson. Därefter fick de ett dubbelläge genom inbytte Hosam Aiesh och sedan Kolbeinn Sigthorsson, men bortaförsvarare och Jansson stod i vägen för en kvittering.

I den 74:e minuten fick Berg ett nytt läge från ett inlägg av Jallow, efter att Jansson inte fått undan bollen. Den lilla bollberöringen ställde också Berg som nickade bollen över ribban. Hemmalagets press avtog under slutkvarten, och IFK Norrköping kunde försvara hem en välbehövlig seger som tar laget upp till sjätte plats.

Efteråt gav Blåvitt-tränaren sin bild av matchen.

- De första tio/femton minuterna tycker jag vi gör som vi tänkt oss. Till skillnad mot matchen mot Varberg tycker jag vi spelar mer energifyllt framåt. Sedan är Norrköping ett bra lag och vi har pratat om att de är övertaliga centralt. Men det är inte därifrån målen kommer. Vi släpper in två... Jag ska inte säga ifrån ingenting alls, men vi är inte på något sätt utspelade, säger han till Discovery+ och fortsätter:

- Sedan gör vi vissa korrigeringar där vi kommer längre upp i banan. Vi har stora starka spelare och är bra i box. Så det blir väldigt mycket chanser och halvchanser, och ser man till hur andra halvlek ser ut ska vi nog kunna i alla fall få med oss ett oavgjort resultat.

IFK Göteborg ligger nu fem poäng bakom Peking, på en nionde plats.

Startelvor

IFK Göteborg: Anestis - Jallow (utbytt 85'), Bjärsmyr, Johansson, Wendt - Norlin (61'), Svensson, Eriksson (69'), Sana - Berg (K), Sigthorsson
Byten: Aiesh (61'), Erlingmark (69'), Vilhelmsson (85')
IFK Norrköping: Jansson - Wahlqvist (K), Castegren, Skulason - Abdulrazak (utbytt 78'), Fransson, Bergmann Jóhannesson (87'), Agardius - Adegbenro, Björk (87'), Khazeni (61')
Byten: Levi (61'), Telo (78'), Lund, Gurfinkel (87')
Gula kort: Eriksson (24')