Ny Kalmarförlust - och Elm skadad: "Förhoppningsvis inget farligt"

MALMÖ. Kalmar FF är nere på nedflyttningsplats efter 2-1-förlusten mot Malmö.
Lagkaptenen Viktor Elm blev dessutom knäskadad igen.
- Förhoppningsvis är det inte så farligt, säger Elm efter matchen.

Se Elms skada i spelaren.

Viktor Elm gav Kalmar ledningen borta mot Malmö FF genom en straff i den 36:e minuten. Han skulle bara spela i ytterligare drygt 20 minuter, detta sedan KFF-kaptenen gått sönder i en löpduell.

- Jag vet inte vad som hände. Jag får en liten knuff i ryggen när jag ska ta hand om bollen och så hamnar jag fel på något sätt. Jag har svårt att stå på det och sträcka ut det, det är väl aldrig ett bra tecken, säger Viktor Elm som haft återkommande knäbesvär tidigare.

- Jag blev undersökt av deras läkare, han är också ortoped men han tyckte också att det var svårt att säga. Det har inte svullnat upp ordentligt så det är ändå någonting bra.

- Vi får se, förhoppningsvis är det inte så farligt, säger Elm.

Fyra minuter efter att mittbacken byttes ut kvitterade Isaac Kiese Thelin för MFF. Hemmalaget hade ett bastant grepp efter pausen och från bänken kunde Elm bara se på när samme anfallare gjorde 2-1 till Malmö i den 89:e minuten.
- Vi får skylla oss själva lite, vi får inte bli fega. Det är lätt att det blir kanske så när man vet att man förlorat innan och tappat. Det värsta som kan hända om man är aktiv och går framåt är att man förlorar ändå. Alternativet är mycket bättre än det som vi gör faktiskt, säger Elm.

Förlusten är Kalmars sjätte raka i allsvenskan. I de tre senaste matcherna har laget dessutom tappat ledningen.

Hur mycket har det satt sig på huvudena?
- Det är klart, om man tittar så är vi inte så jädra dåliga. Utan det sitter bara i huvudet skulle jag säga.

- Man vet ju själv när man spelat med spelare som betytt någonting för laget att man blir genast lite mer osäker. Det räcker med att jag står där så blir dem andra lite säkrare. Går man ut blir det genast lite mer osäkert, även om det egentligen inte behöver betyda någonting. Det sitter också här tror jag, säger Viktor Elm och pekar mot huvudet.

Publicerad 2020-07-20 kl 07:00