Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
1v

Ny ledaruppsättning i Gnaget - tränare som hjälpte "Vigge" tar plats

Foto: Bildbyrån/Instagram.

Bartosz Grzelak lämnade för U21-landslaget.
Nu inrättar klubben en ny tränarroll – där Sean O’Shea får ansvaret för spelarnas individuella träning.
- Att utveckla spelarna är en vital del av verksamheten, säger sportchefen Björn Wesström i en kommentar.

Under 2018 agerade Bartosz Grzelak och Patric Jildefalk assisterande tränare till Rikard Norling i AIK. I slutet av december gick klubben dock ut med att den förstnämnde lämnar klubben för att i stället bli assisterande tränare i U21-landslaget.

Nu går AIK ut med att man förändrar sin sammansättning på ledarsidan kring A-laget. Jildefalk kommer fortsatt att vara assisterande tränare, men får ”ett utökat ansvar” samtidigt som Sean O’Shea får en nyinrättad roll med ansvar för spelarnas individuella träning.

- Att utveckla spelarna är en vital del av verksamheten. Med en heltidsresurs som analyserar, utvärderar och arbetar både teoretiskt och praktiskt med spelarnas egenskaper och behov så ökar klubben förutsättningarna för en än bättre spelarutveckling. Sean blir en personlig tränare för spelarna som är integrerad i verksamheten och i tränarteamet vilket kommer att öka utvecklingsgraden hos såväl spelarna individuellt, men också som grupp, säger sportchefen Björn Wesström i en kommentar.

Sean O’Shea har tidigare varit verksam i Dubai och då jobbat med AIK, både på individuell basis och med laget. O’Shea har dessutom jobbat med ett antal stora stjärnor, däribland svenske Victor Nilsson Lindelöf och Liverpools Virgil van Dijk.

- Jag är otroligt hedrad över att få komma till den här fantastiska klubben. Jag har haft ett nära samarbete med klubben under de senaste fem åren och det känns jättebra att få komma till klubben på permanent basis, säger O’Shea.

Publicerad 2019-01-07 kl 18:25
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons