Ny målfest på Gamla Ullevi

Den vattnade planen.
Den sjuke domaren.
Och alla målen.
Det var samtalsämnena efter Helsingborgs 4-1-seger över Gais i Göteborg på måndagen.

Det är på nya Gamla Ullevi som målen kommer i årets allsvenska. Sjutton stycken på tre matcher och ett snitt på 5,7 per match får publiken att trivas.

5-1 mellan Gais och Örgryte.
6-0 mellan IFK Göteborg och Djurgården.
Och så annandagens 4-1-fyrverkeri.

- Vi var alldeles för tama, sade Alexander Axén, tränaren för gaisarna som spelat 6-5 med sig själva på två matcher.

Matchen fick en dramatisk inledning när domaren Tobias Mattsson från Karlstad plötsligt ville gå av efter tio minuters spel sedan han känt obehagliga signaler från hjärtat.

Spelet stannade av i ett slags time out medan fjärdedomaren Bojan Pandzic från Hisings Backa fick göra sig beredd på allsvensk debut.

33-årige Tobias Mattsson är en av de yngsta elitdomarna och har haft samma besvär tidigare.

En bit in på andra halvleken i en match i maj 2007 mellan Kalmar och Trelleborg kände han också ett tryck över bröstet och tvingades gå av.

Nu fick han uppleva resten av Gais hemma- och HIF:s bortapremiär från sidan och bland annat se den 192 centimeter långe 19-årige framtidsmannen Rasmus Jönsson ge skåningarna ledningen med 1-0 och passa fram till Erik Sundins 2-1 och liksom bana väg för andra raka segern.

Matchens vackraste mål gjorde Tommy Lycén, som skickade iväg ett 20-metersskott i Pär Hanssons vänsterkryss. Den potenta bollknorren betydde 1-1 och kontakt för ett backlinjeförsvagat Gais, som emellertid föll igenom i andra halvlek.

Bo Nilsson, HIF-tränaren tackade efter matchen Gais för att man vattnat planen före matchen.

- Det är ett måste på naturgräs, sade Bo Nilsson, man gör det överallt internationellt.

- Det underlättar passningsspelet och vi får bättre matcher.