Ny missräkning för Djurgården - kryssade hemma mot ÖFK

STOCKHOLM. Förlust senast, och ny missräkning under onsdagen.
Djurgården spelade 0-0 hemma mot Östersund.
- Det känns lite tungt, säger forwarden Emir Kujovic till Dplay.

Djurgården tog emot Östersund i omgång tio av allsvenskan under onsdagen, efter förlusten mot Elfsborg i helgen.

Hemmalaget hade mycket boll i den första halvleken, men de stora farligheterna uteblev länge. Efter några resultatlösa långskott fick forwarden Emir Kujovic en bra möjlighet att ge Djurgården ledningen precis innan paus. Ett inspel snett inåt bakåt från Jonathan Ring slutade i ett Kujovic-skott inifrån straffområdet som ÖFK:s keeper Aly Keita räddade.

Samme Kujovic var sedan återigen nära att göra 1-0, i inledningen av den andra halvleken. Efter en hörna i den 49:e minuten hamnade bollen hos 32-åringen bara några meter ifrån mål, men hans avslut den gången gick tätt utanför den bortre stolpen. Kujovic testade sedan Aly Keita med ett skott utifrån i samma matchminut, men målvakten klarade det försöket.

Därefter var det Östersunds tur att skapa saker offensivt. Inom en sjuminutersperiod från den 56:e minuten kom gästerna till tre farligheter via omställningar, men avsluten letade sig inte in i nät.

Djurgården tryckte sedan på för ett 1-0-mål, men utan någon större framgång. Fredrik Ulvestad var i den 87:e minuten nära att nicka in ett ledningsmål, men norrmannens avslut gick en bit över. På tilläggstid sköt sedan inhopparen Emmanuel Banda på en täckande ÖFK-back i ett farligt läge inne i straffområdet.

Matchen slutade 0-0 och därmed har regerande mästarlaget skrapat ihop 14 poäng på årets tio första seriematcher. Upp till tabellettan IFK Norrköping är det nio poäng. Östersund har nio poäng totalt, två fler än Helsingborg (en match mer spelad) på kvalplats.

- Det känns lite tungt, faktiskt. Vi hade de bästa chanserna och därför känns det sådär med en poäng, säger forwarden Emir Kujovic till Dplay och fortsätter:

-Jag hade tre chanser där det hade kunnat bli mål, och hade turen varit på vår sida idag hade nog alla tre gått in.

Djurgårdens lag: Per Kristian Bråtveit - Aslak Fonn Witry, Jacob Une Larsson, Jesper Nyholm, Jonathan Augustinsson - Fredrik Ulvestad, Jesper Karlström (Emmanuel Banda 91) - Haris Radetinac (Curtis Edwards 46), Kevin Walker (Kalle Holmberg 62), Jonathan Ring - Emir Kujovic

Östersunds lag: Aly Keita - Felix Hörberg, Eirik Haugan, Thomas Isherwood, Noah Sonko Sundberg, Kalpi Ouattara (Marco Weymans 83) - Sam Mensiro (Frank Arhin 46), Isak Ssewankambo, Rewan Amin (Charlie Colkett 27) - Ludvig Fritzson (Nebiyou Perry 68), Jordan Attah Kadiri