Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Ny Örebro-"försvarare" hyllas

Tommy Wirtanen värvades till Örebro som vindsnabb anfallare. Men när Allsvenskan börjar kan en helt annan position bli aktuell för honom - som vänsterback.

Dalavallen fanns på Råsunda under 80-talet.
Finska muren kan bli ett begrepp på Behrn Arena kommande säsong.
Och det är en anfallare som ska bidra med den. Finländaren Tommy Wirtanen har överösts med lovord inför säsongsstarten i sin nya position som vänsterback, där han ersätter Patrik Anttonen.

- Han går från klarhet till klarhet. Jag behöver inte styra honom på något vis. Han hittade linjerna direkt, berömmer målvakten John Alvbåge under Örebros träningsläger på Cypern.

Örebro vann med 2-0 i en träningsmatch mot Hammarby häromdagen och inte minst var det, det täta försvarsspelet som många i Örebrolägret talade om i allmänhet och en spelare i synnerhet - Tommy Wirtanen.
- Tommy har inte gjort någon bättre match i ÖSK. Det var mycket glädjande att se, säger ÖSK-tränaren Sixten Boström till Nerikes Allehanda.

Wirtanen värvades till Örebro som en offensiv kraft för att göra livet surt för motståndarförsvararna. I stället är det motståndaranfallarna som stångar sig blodig mot den finska muren.
Mot Hammarby raderade han ut spelfördelaren Nathan Paulse fullständigt och med Paulse ur spel fick knappt Charlie Davies en boll att arbeta med.

Wirtanen själv misströstar inte över att ha fått ta några kliv bakåt i planen.
- Positionen är inte det viktigaste för mig, det är att få spela. Normalt sett ska ju Patrik vara förstavalet som högerback. Med sin rutin och så är han en av truppens bästa spelare. Men det är skoj att få vara med och spela, även om jag kommer fel i bland, säger Wirtanen.

En som vet vad det handlar om och som har varit i samma läge som Wirtanen är Samuel Wowoah, som även han en gång i tiden var anfallare men som numera huserar i försvaret.
- Jag känner igen mig i det där. Men samtidigt räddar han upp mycket tack vare sin snabbhet, säger Wowoah.

Örebro kan med andra ord ha två gamla anfallare i försvaret när säsongen drar igång.

Publicerad 2009-03-22 kl 14:49
Annons
Annons
Annons