POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Ny sits för von Schlebrügge - kvar i Danmark

Det har ryktats om såväl utländska klubbar som om en hemflytt för Max von Schlebrügge. Men nu talar allt för att mittbacken stannar i Bröndby: "Vi har kommit in ett nytt läge".

- Lagarna för den danska artistskatten ändrats, han får artistskatt kontraktet ut och det gör att det är mer attraktivt att stanna kvar, säger von Schlebrügges agent Patrick Englund till FotbollDirekt.se.

- Dessutom ska han få sitt andra barn i höst och det talar också för att han blir kvar, det blir jobbigt att rycka upp familjen och flytta någonstans i det läget. Så om det inte kommer något helt oemotståndligt lär han stanna kvar.

Max von Schlebrügge har bara ett halvår kvar på kontraktet med Bröndby och den tidigare Hammarbymittbacken har tidigare sett ut att lämna sin danska klubb nu i vår. von Schleebrügge har flaggat för att fortsätta utomlands, men också för att komma hem och spela i Sverige.

- Nu får vi väl se hur vi resonerar här framöver. Det finns ingen svensk klubb som kan matcha det han har här lönemässigt. Men det är klart att han börjar se slutet på karriären och det talar väl också för att han kommer hem.

- Ska han fortsätta utomlands så ska det finnas bra bud från bra klubbar också. Även om Max tycker om att testa olika länder och kulturer så måste det vara bra, han är inte utomlands bara för sakens skull.

Max von Schlebrügge slog igenom i Hammarby, men började i AIK. Och Patrick Englund säger att det inte finns något givet klubbval om mittbacken skulle återvända till Sverige.

- Nej, det skulle isåfall vara klubbar som har dålig ekonomi och inte kan betala en skälig lön. Men jag har lärt mig att inte utesluta något i den här branschen. Det finns inga klubbar som rent principiellt går bort.

von Schlebrügge har dragits med ett hopparknä och varit petad i Bröndby under större delen av våren, men enligt agenten ska skadebekymren vara undanröjda snart.

- Han har varit lojal och spelat när han kanske inte borde, och det är inte helt bra, det kan komma följdskador. Men nu är säsongen i princip över och han kommer vara hundraprocentigt återställd efter sommaren.

Publicerad 2011-05-28 kl 14:14
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå