Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ny skattelättnad för utländska spelare: ”Kan ta upp kampen med Norge och Danmark”

Regeringen föreslår lägre skatt för utländska spelare. Ett lyft för allsvenskan?
- Kvaliteten på spelarna blir bättre om man kan betala bättre, säger Elfsborgs sportchef Stefan Andreasson till fotbollskanalen.se.

Regeringen föreslår förenklade regler när det handlar om den så kallade expertskatten. Det innebär att utländska spelare får skattelättnad om man tjänar mer än 88 000 kronor i månaden. Elfsborgs sportchef Stefan Andreasson är förhoppningsfull.
- Det blir inget revolutionerade, jag tror inte att vi kommer att se någon enorm ökning av utländska spelare. Men kvaliteten på spelarna blir ju bättre om man kan betala bättre. Då kan vi ta upp kampen med Norge och Danmark.

Samtidigt menar Andreasson att man redan i dag kan få skattelättnader om man värvar spelare från utlandet och väljer att betala en större del av ersättningen som ett en sign on-bonus.

ANNONS
- Du har ju en möjlighet till 15 procent artistskatt i dag om du betalar en engångsersättning innan spelaren kommer till Sverige. Det finns ju ett antal klubbar som har använt det. Att man får en engångsersättning innan man kommer till Sverige om man har bott utomlands.

- Det här är kanske bättre på lång sikt. Det är ju inte alla klubbar som har stora summor att betala ut som engångsbelopp till spelare.

Malmös sportchef Per Ågren är däremot mindre entusiastisk.
- Det ska till ganska stora belopp för att man ska kunna dra nytta av det, som jag har förstått det, säger han.
88 000 kronor i månaden?
- Det är ganska stora summor för en klubb som Malmö, så jag vet inte om det får en så stor inverkan. Men jag vill studera det mer innan jag kan uttala mig om det.

Stefan Andreasson tycker däremot inte att lönenivån är så högt satt.

ANNONS
- Vi jobbar inte alls på det sättet i Elfsborg. Vi har en annan strategi när det gäller att ta in spelare. Men om vi någon gång skulle värva en utländsk spelare så skulle det nog hamna på en lönenivå över det. Så på sikt kan man nog attrahera bättre utländska spelare till Sverige.
Publicerad 2011-11-22 kl 13:30
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto