Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Ny talang till HBK

Halmstad fortsätter att värva unga talanger. Joe Sise lämnar division 3 för allsvenskan. 18-åringen har skrivit på för 3,5 år för HBK.

- Det här känns underbart, det här var precis det jag ville, säger Sise efter sitt första träningspass som HBK-spelare till Hallandsposten.

Sise kommer närmast från Värnamo i division 1 dit han varit utlånad från Snöstorp Nyhem i division 3. Halmstad har länge tittat på mittfältstalangen - men Sise ville bli färdig med studierna.

- Jag ville gå klart skolan innan jag skrev på för en annan klubb. Nu kan jag satsa helt på fotbollen och det känns bra, det känns perfekt.

I våras tog han studenten från Värnamos fotbollsgymnasium. Och nu väntar alltså spel i allsvenskan.

- Vi har följt honom ett par år och det är jätteroligt att han nu kommer till klubben, säger HBK:s tränare Janne Andersson.

- Han är en spelare med många intressanta kvalitéer som det ska bli mycket spännande att jobba med. Han är lång, snabb, har bra teknik och är en duktig genombrottsspelare.

Redan i höstas fanns Sise med på Halmstads träningar och ett kontrakt erbjöds. Men det fick vänta - skolan var viktigast. Och nu blir det alltså 3,5 år för Halmstad.

- Det var inget snack om något annat kontrakt. Han har spelat en vår i division 1 och tagit ett steg i sin utveckling som vi då tyckte att han behövde ta, säger Andersson.

Att det är allsvenskan Sise kommit till har han märkt direkt.

- Det här går inte att jämföra med det jag har varit med om tidigare. Men det var roligt och det ska bli kul att vara med här, säger han.

Publicerad 2008-08-02 kl 13:55
Annons
Annons
Annons