POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Nya arenanamnet: Falcon Alkoholfria Arena: "Var vårt förstahandsalternativ"

Foto: Falkenbergsff.se

Falkenbergs FF bygger en ny arena som ska vara spelklar 2017. I dag presenterades namnet på den nybyggda stadion: Falcon Alkoholfri Arena.
- Vi tittade på olika alternativ men fastnade för detta, säger FFF:s ordförande Lars-Eric Nilsson till Fotbollskanalen.

Nästa år får Falkenbergs FF en ny arena. På en pressträff i dag meddelade klubben på en pressträff tillsammans med kommunen vad arenanamnet kommer att bli: Falcon Alkoholfria Arena.

När Fotbollskanalen når Lars-Eric Nilsson, ordförande i Falkenberg, förklarar han varför den nya arenan får ett namn som förknippas med öl, visserligen då alkoholfri sådan.

- Falcon är väldigt förknippat med Falkenberg och var vårt förstahandsalternativ. Men Falcon är ju inget företag utan bara ett varumärke (för Carlsberg), och då kunde det inte heta Falcon Arena utan hade fått heta Carlsberg Arena, säger Nilsson.

- Men det ville vi inte eftersom Falcon är så förknippat med Falkenberg. Då har man lagt till "Alkoholfria" i och med deras lansering av alkoholfritt öl, fortsätter ordföranden.

Vad tycker du om namnet?
- Det är ju lite långt. Så det är klart, hade det fått heta Falcon Arena hade vi tagit det.

Spelade namnet någon roll när det bestämdes vilka ni skulle samarbeta med?
- Det kanske det gjorde i viss mån. Vi har ett stort företag till, Gekås, som också är en stor sponsor till oss men vi tycker att Falcon och Falkenberg och Falkenbergs FF klingar på ett annat sätt ihop. Vi har tittat på olika alternativ men fastnade för detta.

Kan du förstå att folk kanske tycker  Falcon Alkoholfria Arena är ett lite udda namn?
- Det tror jag säkert. Men Guldfågeln Arena finns ju också så det finns lite sånt innan.

Namnet Falcon Alkoholfria Arena antyder att man endast kommer att sälja alkoholfritt öl i bland annat restaurangerna. Så blir det dock inte.
- Nej, det kommer vi inte. Det är bara att vi kommer att ha Carlsberg- och Falconprodukter, säger Lars-Eric Nilsson.

Avtalet mellan Falkenberg och Falcon gäller i fem år från och med den 1 januari 2017, och det finns en möjlig förlängning på ytterligare fem år till.

Den nya arenan, som kommer att vara spelklar till säsongen 2017, kostar ungefär 130 miljoner. Enligt ritningarna kommer arenans två stora läktare ta cirka 5 500 åskådare.

Publicerad 2015-06-11 kl 12:46
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå