Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Nya DIF-ordföranden: Topplag inom fyra år

Vid ett extra årsmöte på onsdagskvällen blev det klart - Tommy Jacobson blir ny ordförande i Djurgården Fotboll med omedelbar verkan och dessutom byts hela styrelsen ut och ersätts.

Jacobson har varit chef för Djurgårdens riskkapitalbolag och tar med sig 25 miljoner kronor till klubben.
-Jag känner mig hedrad. Nu sätter vi genast i gång arbetet för att ena föreningen igen, säger Jacobson i telefon till TT efter valet.

Det tog bara drygt en månad när Tommy Jacobson tog över Djurgården Fotboll. Med 25 sponsormiljoner i bagaget fick han valberedningen med sig och styrelsen att utlysa ett extra årsmöte.

Det hölls i hemmaarenan Stadion och snart var saken klar - Tommy Jacobson blir ny ordförande och får de styrelseledamöter han krävt; Ingvar "Putte" Carlsson, Ellinor Persson, Johan Skarborg och Lars-Eric Sjöberg. En av de gamla styrelsemedlemmarna, landslagsläkaren Magnus Forssblad hoppade av dagen innan "...då nuvarande valberedning uppenbart saknar förtroende för den nuvarande styrelsen och för mig som person".

Tommy Jacobson lämnar uppdraget som ordförande i riskkapitalbolaget DFAB omgående och där tar vice ordföranden Bo Lundquist, tidigare klubbordföranden, över åtminstone tills vidare.

När den gamla styrelsen gick med på ett extra årsmöte stod det tämligen klart att Jacobson med 25 miljoner kronor skulle ta över. Jacobson ser inget märkligt med tillvägagångssättet.
Varför kunde du inte avvakta det ordinarie årsmötet i vår?
-Då hade ett år till gått förlorat. Fotbollens årsmöten ligger egentligen fel, på våren är allting redan satt till den säsongen.
-Och det är ju pengar klubben behöver.

Av de 25 miljonerna ska 10 användas för att sanera den ordinarie verksamheten och 15 går till riskkapitalbolaget för spelarinköp.

Inom fyra år siktar Jacobson på att Djurgården återigen ska vara en av toppklubbarna i Sverige.

TT

Publicerad 2009-11-11 kl 22:30
Annons
Annons
Annons