Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Nya kaxiga Åtvid: ”Vi kan inte vara kaxiga – än”

Nykomlingar i allsvenskan och två raka vinster – och en kamplåt som ruskat om fotbolls-Sverige. - Det är alltid skönt att vinna men det gäller att hålla det uppe under en längre tid, säger Kristian Bergström. När Åtvidaberg tog steget upp i allsvenskan för två år sedan fick laget värsta tänkbara start. Tre raka förluster [...]


Nykomlingar i allsvenskan och två raka vinster – och en kamplåt som ruskat om fotbolls-Sverige.
- Det är alltid skönt att vinna men det gäller att hålla det uppe under en längre tid, säger Kristian Bergström.

När Åtvidaberg tog steget upp i allsvenskan för två år sedan fick laget värsta tänkbara start.
Tre raka förluster i inledningen och Åtvid hämtade sig aldrig riktigt och det slutade med degradering ner till superettan.

I år är det annorlunda, två raka vinster och ett Åtvidaberg med självförtroendet på topp. Segrar mot både Örebro och Gais har gett viss täckning för den kaxiga kampsången som nyligen förbjöds av Svenska spel.

- Det känns bra nu och är alltid skönt att vinna matcher. Allt blir lättare med vinster och såklart är vi nöjda eftersom vi hade en sämre start förra gången vi kom upp, säger Åtvidabergs Kristian Bergström.

Kaptenen Bergström påpekar ändå att det bara gått två omgångar hittills och att det inte finns någon anledning att kaxa till sig – den nya kaxiga framtoningen till trots.

- Vi spelade tillräckligt bra de första två matcherna för att förtjäna vinsterna. Men det är bara två omgångar och det är trettio kvar. Vi kan inte vara kaxiga än, det gäller att hålla spelet uppe under en längre tid, säger han.

I kväll tar Åtvidaberg emot Gefle hemma på Kopparvallen.
Ett Gefle som fick med sig ett kryss senast mot Syrianska. Kristian Bergström känner respekt inför matchen och tror att det blir tufft att vinna.

- Gefle är väldigt organiserade så det kommer bli jättetufft. Vi måste upp i en topprestation för att kunna slå dem. Men självklart kommer vi att gå för en seger, säger han och fortsätter:

- Nu får vi hoppas att vi vågar fortsätta på den inslagna vägen och förhoppningsvis kan vi fortsätta prestera.

Michael Ehn

Publicerad 2012-04-11 kl 13:21
Annons
Annons
Annons