Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Nya lugna Malmö med glödhete Ofere skördar framgång

Malmö FF går efter en miserabel säsong från klarhet till klarhet i Allsvenskan. Mot Gefle kom tredje raka segern.

Nio poäng på tre matcher är maxutdelning för Malmö FF den senaste tiden.
Efter 2-1-segern borta mot Djurgården har det lossnat ordentligt och främst har det lossnat för anfallaren Edward Ofere som har hittat en lekkamrat i Daniel Larsson.
- Det finns en annan trygghet i laget nu. De lugnar ned sig och gör rätt när lägena kommer, säger tränaren Roland Nilsson till PPV.

Främst är det Ofere som har lyft sig med två mål per match men hade det inte varit för det fina samarbetet med Larsson och ett par fullträffar av Larsson själv hade MFF stått kvar och stampat på samma fläck som förut.
- Passningsspelet har funkat hela tiden och det är det att vi har skapat en hel del chanser men inte gjort mål och då har det skapats en frustration. När bollen går in blir det mer avslappnat, säger Nilsson.

Framgången för Ofere och Larsson har gjort att det dyra inköpet Wilton Figueiredo får vara kvar på bänken. Nilsson vill inte ta orden floppvärvning i sin mun utan är mer diplomatiskt lagd än så.
- Det är en duktig spelare och är med och konkurrerar hela tiden men de andra gör det väldigt bra just nu, säger han om varför brasilinaren inte spelar.

Även om Malmö inte nådde upp i samma höga nivåer som mot Elfsborg räckte det ändå till seger mot Gefle och det märks tydligt att standarden har höjts på lagets spel.

- Prestationen vi hade här innan mot exempelvis Örgryte var inte speciellt bra men att göra de här målen och ta de här tre poängen ger ett helt annat lugn.

Härnäst väntar hemmamatch mot bottenlaget Hammarby som krigar för sin existens, då kan nog skåningarna förvänta sig en helt annan matchbild.

Publicerad 2009-09-24 kl 23:42
Annons
Annons
Annons