Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Scanpix.

Förre förbundsbasen Lars-Åke Lagrell och Philippe Huber.

Nya oklarheter kring Kentaro: "Pinsamt"

Det har framkommit nya oklarheter kring svensk fotbolls stora partner Kentaro.

Bolaget har haft en fordran på 250 miljoner kronor, som enligt revisorn kan vara olaglig, skriver Sportbladet.

Tidigare i veckan skrev Fotbollskanalen om Kentaro AB. Bolaget - som äger tv-rättigheter till bland annat allsvenskan och superettan -  har skatteskulder på fem miljoner kronor och efter en lång period av ekonomiska problem försatte Stockholms tingsrätt bolaget i konkurs.

Nu har det framkommit ytterligare otydligheter kring Kentaro AB och kopplingen till Kentaro AG, det schweiziska moderbolaget. Sportbladet skriver om misstänka fordringar, som framkommer i den senaste årsredovisningen (för räkenskapsåret 2012):

ANNONS

”I balansräkningen finns upptaget fordringar på drygt 250 miljoner kronor avseende moderbolaget i Schweiz. (...) Det har inte varit möjligt för oss att verifiera moderbolagets betalningsförmåga varför vi inte kan bedöma värdet på fordringarna. (...) vi kan inte utesluta att utbetalningarna till moderbolaget skett i strid med aktie­bolagslagens regler om värdeöverföring”.

Anders Carlsson berättade i senaste avsnittet av podden "Lundh" att moderbolagets tillgångar hade blivit frysta.

Vd:n Philippe Huber försöker tona ner situationen.

– Det här är en olycklig och pinsam situation där allt har tagit för lång tid. Våra advokater jobbar på att lösa det här så att skulden blir betald och konkursen hävd, säger han till tidningen.

Klart är att bolaget, trots sina fordringar, inte har kunnat betala fem miljoner i skatter. Om de vill överklaga domen till hovrätten är det före sjunde augusti som gäller.

När Fotbollskanalen var i kontakt med Svensk elitfotboll, organisationen som sålde rättigheterna till Kentaro, höll de sig lugna.

ANNONS

– Vi tror inte att det påverkar oss. Vårt avtal är med Kentaro AG, alltså det schweiziska moderbolaget. Sen har Kentaro AG lovat att de ska reda ut frågorna med de svenska skattemyndigheterna innan deadline som är i början av augusti, sa ordföranden Lars-Christer Olsson då.

Publicerad 2014-07-26 kl 15:00

Streama alla matcher från Svenska Cupen

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto