Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Nya restriktioner i Sverige - nu ser tio allsvenska klubbar ut att stoppas från att ta in publik

Allsvenskan

Ytterligare regioner lämnar nu besked om att man ämnar fortsätta ha taket på 50 personer vad gäller evenemang.
Bland dessa finns Stockholm, Västra Götaland och Östergötland.
De nya beskeden ser ut att göra att tio klubbar stoppas från att ta in publik. 

Foto: Bildbyrån

Från och med den 1 november är tanken att bland annat fotbollsklubbar ska få ta in 300 personer på sina matcher. Men i takt med att smittspridningen förvärrats har nu råden skärpts för flera regioner i Sverige.

Sedan tidigare har Skåne beslutat sig för att ligga kvar på gränsen 50 personer och under en presskonferens på torsdagen meddelade såväl Västra Götaland och Östergötland att gränsen även där ska ligga kvar på 50 personer. 

Vad gäller Stockholm, där råden också skärps är tanken att det också ska ligga kvar på 50.

- Jag har i dag gått in med hemställan till länsstyrelsen i stockholm om att begränsa antalet besökare vid offentliga sammankomster till 50, vilket jag har fått ett positivt förhandsbesked om. det kommer gälla i tre veckor från 1 november, säger Maria Rotzén, tf smittskyddsläkare i Region Stockholm.

ANNONS

Detsamma ser ut att bli verklighet i Uppsala.

- Även Uppsala är på gång att fatta beslut om att begränsa publiktaket till 50 personer, säger statsepidemiolog Anders Tegnell.

Det innebär att tio klubbar i allsvenskan kan gå miste om möjligheten att släppa in upp till 300 personer på sina respektive matcher. Flera klubbar har tidigare kommunicerat om att man tänkt lotta ut biljetter bland säsongskortsinnehavare och sponsorer. IFK Göteborg gick ut så sent som i går med hur man tänkt gå till väga vad gäller biljetter till matchen mot Örebro i helgen. Även Djurgården hade gjort samma sak.

De klubbar som berörs/kan beröras är Malmö FF, Helsingborg, IFK Göteborg, Häcken, Elfsborg, IFK Norrköping, AIK, Djurgården, Hammarby och Sirius.

Publicerad 2020-10-29 kl 14:35

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto