Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Nya smällen för Friends - backar kring 225 miljoner igen

Foto: Scanpix

Friends Arena.

Friends Arena fortsätter att göra stora förluster. Enligt Sveriges Radio blir årets minusresultat i storleksordningen kring 225 miljoner kronor.

Fotbollskanalen.se har i en rad artiklar berättat om den dåliga ekonomin kring Friends Arena i Solna, där svenska fotbollförbundet äger en tredjedel av driftbolaget. Förhoppningen under 2014 har varit att försöka stoppa den onda spiralen från de gångna åren där förlusterna staplats på varandra, men enligt vad SR rapporterar på fredagen ser den dystra trenden kring ekonomin i stället ut att fortsätta.


Delägaren Fabege bekräftar genom sin vd Christian Hermelin att arenan går back ungefär lika mycket som i fjol, då det handlade om ett underskott på 225 miljoner kronor.

– Det är ingen väsentlig skillnad mot föregående år om ser till totalen och verksamheten hämmas också av att det är ett stort byggarbetsområde i dag, säger Christian Hermelin till Sveriges Radio.


Svenska Fotbollförbundet är den delägare som har det mest kämpigt ekonomisk. Har ni några planer på att stötta Fotbollförbundet på något sätt för att rädda det här projektet?
– Vi har en ägardel som vi är nöjda med i dag. Om vi skulle ändra den så är det inte något vi kan kommentera förrän affär är genomförd.


Framför allt är det driftskostnaderna som tynger Friends Arena, och där är det sagt att det franska företaget Lagardère ska kliva in 2015. Men förhandlingarna om hur deras avtal ska utformas är ännu inte klart, och därmed kan Fabege inte lova att Lagardère tar över driften före årsskiftet.

Publicerad 2014-10-17 kl 08:23
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons