Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
38v

Nya vändningen - Djurgårdens träningsmatch ser ut att bli av

Foto: Bildbyrån

I går meddelade Djurgården att man tvingats ställa in den planerade träningsmatchen mot Ajax Cape Town på grund av vattenbrist.
Men nu ser matchen trots allt ut att bli av.
- Nu har vi löst de utmaningar som dök upp när det gäller spelplats, säger Djurgårdens vd Henrik Berggren till klubbens hemsida.

Djurgården befinner sig på träningsläger i Sydafrika. Under måndagen var det tänkt att man skulle ställas mot Ajax Cape Town, men i går meddelade klubben att matchen ställs in på grund av torka och vattenbrist.

- Vi kommer inte att spela matchen mot Ajax Cape Town eftersom vi inte har fått tillgång till en fullgod plan. Den plan som vi tränar på är inte tillräckligt bra för att vi ska kunna spela match där. Risken är stor för skador och därför ställer vi in den här matchen, sade tränare Özcan Melkemichel till Dif:s hemsida.

Nu verkar matchen trots allt bli av ändå, men under onsdagen istället för i dag, måndag.

- Det är klart att vi ska spela match när vi är här nere och nu har vi löst de utmaningar som dök upp när det gäller spelplats. Vi behövde först bara ordna så att grundförutsättningarna var de rätta, säger Djurgårdens vd Henrik Berggren till klubbens hemsida.

Matchen kommer att ha avspark klockan 16 svensk tid och spelas på planen där Djurgården har tränat under lägret.

- Planen vi tränar på är jättebra men Sydafrika har problem med vattenbrist just nu så det går inte att vattna planerna. Det gör att träningsplanen är lite brun men inte alls hård och jag har inte hört några klagomål från spelarna. Men för att spela match elva mot elva är den lite för liten. Så nu kommer vi att spela matchen på samma anläggning men på en större plan, säger Henrik Berggren.

Följ uppladdningen hos C More!

C More sänder över 100 försäsongsmatcher inför den allsvenska premiären 2018.

- Se hela uppladdningen 2018 hos C More -

Publicerad 2018-01-22 kl 23:46
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons