Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Nye Dif-basen om huliganproblemet- ''Rädd, jag kan inte tänka så''

Hammarbys VD och ordförande hotades bort från sina poster. Nye Djurgårdsbasen Tommy Jacobson är trots det inte rädd, trots att han lovat hårda tag mot huliganfalanger.

- Rädd? Jag kan inte tänka så. Det här fåtalet människor som förstör måste bort. Vi har lidit tillräckligt och det är vi själva som måste lösa det här, säger Tommy Jacobson till FotbollDirekt.se.

Det hade inte ens gått ett dygn efter det hastiga maktskiftet i Djurgården i förra veckan då nye ordförande Tommy Jacobson slog fast att hans första stora utmaning blir att få bort huliganproblemet från Djurgårdens matcher, eller som han själv markerade för Sportbladet: ''All skit på läktarna ska bort''.

Lika befriande som ovanligt att höra en svensk klubbledare våga stå upp i en fråga som nyligen tvingade bort Hammarby-profilerna, VD Michael Andersson och ordförande Staffan Thorsell, två personer som faktiskt vågade ta avstånd men fick betala ett högt pris.

- Jag kan inte säga så mycket om det som hände i Hammarby mer än att det självklart är tråkigt att det slutade som det gjorde. Men det har inte gjort mig rädd, tvärtom handlar det om att få sådana som er i media att skriva och uppmärksamma sådana här problem.

Oroas du för att du kan drabbas av samma sak som Michael Andersson och Staffan Thorsell? - Jag vet inte vad jag ska svara på det? Det är omöjligt att svara på innan det har hänt.

Du är inte alls rädd? - Rädd och rädd. Jag är nog ganska normal. Jag säger så här; jag är trygg med människorna jag har omkring mig.

- Jag har det största förtroende för vår säkerhetsorganisation med Mats Jonsson och alla hos oss som jobbar med dessa frågor.

Hur länge har du känt att problemet är akut?

- Det är framförallt efter så mörk den här säsongen har varit. Det är ett fåtal individer det handlar om. Dessa människor ska bort, säger Jacobson och betonar:

- Jag pratade nyligen med Johan Arneng och han berättade om vilken publikfest det varit kring cupfinalen i Norge med 25 000 åskådare och inte tillstymmelse till bråk. Dit hän måste vi också kunna nå.

Ola Gustavsson

Publicerad 2009-11-16 kl 15:22
Annons
Annons
Annons