POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Nyförvärven kan debutera - med i Kalmars trupp till ÖSK-mötet

Foto: Bildbyrån

Kalmars nyförvärv Jesper Manns och Alexander Jakobsen kan båda göra debut i morgondagens möte med Örebro.
- Jag hoppas att de ska komma in med ny energi, säger tränare Magnus Pehrsson till KFF:s hemsida.

Kalmar FF kämpar i bottenstriden av allsvenskan, och ställs i morgon mot Örebro i en viktig match på Guldfågeln Arena.

Nyförvärven Jesper Manns och Alexander Jakobsen kan då komma att göra debut i den röda tröjan, då båda är med i matchtruppen.

- Jag hoppas att de ska komma in med ny energi. Det är två spelare som båda haft begränsat med speltid men känner Allsvenskan väl och jag räknar med att de, på väldigt kort tid, kan komma in och hjälpa oss. Det är därför vi har tagit hit dem. Båda spelarna har fart och löpvilja som är naturligt i deras egenskaper. De är också skickliga i en mot en-spelet, både defensivt och offensivt. Det är egenskaper som vi mår bra av att ha hos oss, säger KFF:s tränare Magnus Pehrsson i en kommentar på klubbens hemsida.

Även Viktor Elm, som har missat de två senaste matcherna med en skada, är med i matchtruppen. Även Filip Sachpekidis är med i matchtruppen efter att ha varit borta.

- Det betyder så klart jättemycket. Om vi börjar med Viktor var vi lite oroliga efter hans skada med tanke på hans historik med sitt knä. Men han har gått för fullt i veckan och sett väldigt pigg ut. Hans ledaregenskaper och personlighet är viktigt för laget och det är tacksamt att han är tillbaka. Tittar vi på Filip är det en spelare vi inte fått se så mycket av i år. Nu finns han med i truppen igen och har en bit kvar att vara en 90-minutersspelare. Men han är ändå redo för match. Han och Alexander Jakobsen är inte helt olika som fotbollsspelare. De har mycket fart och duktiga i en mot en-situationer där de kan skapa saker på egen hand med sin skicklighet. Det känns bra med de verktygen till matchen, säger Magnus Pehrsson.

Papa Diouf och Rasmus Elm är dock fortsatt borta från spel.

- Papa Diouf gjorde framsteg idag och klarade de testerna vi gjorde på ett bra sätt. Därför tror vi att han kan börja träna för fullt i början av veckan som kommer. När det gäller Rasmus Elm är han bättre efter sin sjukdom. Han ska träffa läkare imorgon för att göra en avstämning och se hur läget är. Därefter får vi göra en bedömning om när han kan vara tillbaka i spel, säger Pehrsson.

Publicerad 2019-08-11 kl 14:15
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå