TV: Nyförvärvet målskytt igen för Hammarby

MARBELLA. Hammarby spelade 2-2 mot sydkoreanska Jeonbuk.

0:59

Avbryt
Försök igen

LÄS ÄVENFEM SPANINGAR: "Bisarra bilder i Hammarbys kryss"

Hammarby tog sig an Jeonbuk Hyundai i en träningsmatch under torsdagen, vilken slutade 2-2. Motståndarlaget slutade tvåa i den sydkoreanska ligan i fjol.

Tidigt in i matchen, i den tolfte minuten, var nyförvärvet Viktor Djukanovic nära att ge Bajen ledningen. 19-åringen bröt in från högerkanten och drog till med ett skott som gick i ribban.

Men i den 19:e minuten åkte Hammarby på ett baklängesmål. Jeonbuk hittade in med ett inspel i boxen som Song Minkyu höll sig framme på. Han rullade enkelt in 1-0.

Hammarbys 19-årige ytter Saidou Alioum fick sedan en jättemöjlighet att kvittera på innan paus. I den 36:e minuten blev han helt fri på egen planhalva och kunde avancera med bollen fram till offensivt straffområde. Väl där blev avslutet misslyckat. Målvakten räddade.

Nämnde Djukanovic skulle dock kvittera för Bajen i inledningen av den andra halvleken. Nyförvärvet placerade in 1-1 i bortre hörnet från en position i närheten av straffområdeslinjen. Därmed har han gjort mål i två raka matcher eftersom han nätade även mot Seattle senast.

Jeonbuk tog därefter ledningen igen, i den 58:e minuten, efter en bjudning av de grönvita. Bajens målvakt Davor Blazevic slog en passning rakt upp i planen som det var tänkt att Loret Sadiku skulle ta emot. Men mittfältaren blev av med bollen och det sydkoreanska laget kunde sedan enkelt trycka in 2-1.

2-2 kom sex minuter senare. Hammarby hittade ut på högerkanten där Saidou Alioum blev ren och kunde slå in bollen på en fristående Nahir Besara i straffområdet. Mittfältsstjärnan dundrade sedan säkert in kvitteringen.

- Det är försäsong så det finns saker som jag tycker ska bli bättre men totalt sett tycker jag vi presterade bra mot ett väldigt bra lag. Jag är nöjd, speciellt eftersom vi har så många unga spelare, säger Bajens tränare Marti Cifuentes.

- Viktor har en stor potential. Han gjorde mål igen och kunde gjort något till.

Vad betyder det för honom att göra mål direkt när han kommer hit?
- Det ger honom självförtroende. Han har kommit till ett nytt land, ett nytt språk och en ny liga. Allt är nytt. Ju fler han gör mål desto mer naturlig blir processen. Han är den typen av kant som är en "striker". Han behöver målen. Han har gjort många mål i Montenegro. Det är en av hans styrkor.

Matchen mot Jeonbuk var Hammarbys andra av fem på det pågående träningslägret i Spanien.

Hammarbys lag: Davor Blazevic - Markus Karlsson, Nathaniel Adjei, Ludvig Svanberg, Shaquille Pinas - Fredrik Hammar, Loret Sadiku, Nahir Besara - Saidou Alioum, Jusef Erabi, Viktor Djukanovic

Hammarbys lag från minut 69: Davor Blazevic - Deniz Gül, Edvin Kurtulus, Casper Eklund, Noah John - Pavle Vagic, Alper Demirol, Ibrahim Breze Fofana - Montader Madjed, August Mikkelsen, Abdelrahman Saidi

Publicerad 2023-02-02 kl 17:49