Nyförvärvet visades ut i stormatchen - efter skallning på Sigurdsson

AIK besegrade IFK Norrköping med 4-2 i Henok Goitoms tränardebut.
Då fick AIK spela med tio man hela andra halvlek efter att nyförvärvet Vincent Thill skallat Arnór Sigurdsson och blivit utvisad.
Se situationen i spelaren ovan.

AIK hittade tillbaka till segerspåret efter 3-0-förlusten senast mot Slovacko. Man besegrade IFK Norrköping med 4-2-seger på Platinumcars Arena i Henok Goitoms första match som chefstränare för Stockholmsklubben, då den tidigare AIK-spelaren tagit över från Bartosz Grzelak som sparkades efter Slovacko-förlusten.

AIK fick en drömstart på matchen och livet under Goitoms ledning. Efter 38 minuter hade "Gnaget" en 3-0-ledning och gjorde sin spelmässigt bästa insats på länge. Men då tog matchen sedan en u-sväng.

Efter lite gruff med IFK Norrköpings Arnór Sigurdsson valde AIK-nyförvärvet Vincent Thill, från ukrainska Vorskla Poltava, att skalla Sigurdsson i magen. Islänningen föll till marken i smärtor och Thill fick syna det röda kortet.

AIK fick därmed spela hela den andra halvleken med tio man. Under slutminuterna, mitt i Pekings slutforcering, fick Stockholmslaget till och med spela med nio man då Sichenje Collins skadat sig när alla byten var gjorda.

Men de höll ut och AIK lyckades som ovan nämnt vinna med 4-2, och avancerar därmed upp på en fjärdeplats i allsvenskan.

Publicerad 2022-08-21 kl 20:18