POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Nyholm erbjuds inte nytt kontrakt - lämnar AIK: "Lider oerhört mycket med honom"

Foto: Bildbyrån

Jesper Nyholm har inte spelat fotboll sedan det hemska benbrottet i mars 2018.
Nu meddelar AIK att man inte förlänger avtalet med backen.
Jespers historia är en av de tråkigaste som finns att berätta om en spelare i AIK, säger sportchefen Björn Wesström till klubbens hemsida.

Det var i mars 2018 som Jesper Nyholm råkade ut för en otäck skada i cupmötet med Örebro. AIK-backen fick en stämpling som gjorde att det ena benet gick av vid underbenet, något som skapade mer problem efteråt. Förra hösten berättade Nyholm att han kunde ha mist benet, till och med livet, på grund av komplikationerna.

Nyholms kontrakt med AIK löper ut efter året och nu meddelar klubben att man inte kommer att erbjuda backen någon förlängning.

- Jespers historia är en av de tråkigaste som finns att berätta om en spelare i AIK och vi lider fortfarande oerhört mycket med honom. I detta fall löper hans avtal ut och då väljer vi att inte erbjuda något nytt. Vi har erbjudit honom tillgång till vår verksamhet med syfte att han ska få det bästa möjliga stödet och rehab i strävan att nå sin dröm om att åter kunna spela fotboll obehindrat. Vi tackar Jesper för det han gjort för AIK och önskar honom all lycka framöver, säger sportchefen Björn Wesström till klubbens hemsida.

Nyholm själv säger så här om beskedet:

- Jag vill tacka för den här tiden som jag haft i AIK. Ett första år som allsvensk spelare med allt vad det innebar. Ett mindre lyckat år för mig 2018, men ett enormt stort år för klubben som SM-mästare samt ett tredje år för att reparera skadan som skedde på sjukhuset. De senaste åren har varit den mest lärorika perioden i mitt liv med både mot- och medgångar som jag aldrig kommer att glömma. Jag vill tacka alla lagkamrater som jag fått spela med, samtliga ledare och personal i klubben. Avslutningsvis vill jag tacka supportar från både AIK och från andra klubbar som helhjärtat stöttat under en för mig svår tid.

Nyholm har i år kunnat börja med lättare löpträning igen efter den svåra skadeperioden. Det är fortfarande oklart när och om han kan spela fotboll igen.

Publicerad 2019-11-08 kl 14:11
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå