Nyman räddade poäng för Norrköping – tvåmålsskytt i avslutningen

Christoffer Nyman klev fram som tvåmålsskytt på Norrköpings 125-årsdag.
I 2-2-matchen mot Elfsborg räddade anfallaren en poäng.
- Att vi kommer tillbaka är det viktigaste, säger Nyman till Discovery+.

Under söndagen tog Norrköping emot Elfsborg i den tionde och sista omgången innan uppehållet. Matchdagen till ära fyllde hemmalaget 125 år.

I första halvlek tog Elfsborg ledningen tidigt, efter ett självmål av Norrköpings Daniel Eid. Oliver Zandén skickade i väg ett stenhårt avslut som styrdes via Eid och in i mål. 1-0.

- De får ett förstamål som är lite flax, säger Norrköpings Christoffer "Totte" Nyman till Discovery+ i halvtid.

Även 2-0 och 2-1 skulle hinna komma i första halvlek.

Rasmus Alm fick in matchens andra mål efter ett exemplariskt anfall tillsammans med Simon Olsson.

I matchminut 41 nickade Christoffer Nyman in ett viktigt reduceringsmål för Norrköping som visade att de fortfarande är med i matchen.

När domare Fredrik Klitte blåste av matchen för halvtidsvila hade Elfsborg ett 2-1-övertag.

I andra halvlek var blev det tydligt att både Norrköping och Elfsborg gick för seger. Målchanserna avlöste varandra och Norrköpings Nyman fick in slutresultatet 2-2.

- Jag vet inte vad som hände, det var otroliga målchanser från båda hållen. Ligga under med 2-0 mot Elfsborg är inte lätt. Att vi kommer tillbaka är det viktigaste, men det är skönt att göra två mål, säger Nyman till Discovery+.

Matchen stördes flera gånger av att föremål kastades in mot planen. Enligt Discovery+ ska ett av föremålen kastats mot den assisterande domaren och matchen avbröts snabbt.

När den återupptogs igen återstod inte många minuter och lagen fick till slut dela på poängen.

Norrköping: Jansson - Ekpolo, Wahlqvist, Dagerståhl - Eid, Abdulrazak, Ortmark, Skúlason - Levi, Nyman, Markovic

Elfsborg: Rönning - Larsson, Vaisanen, Maudo, Zandén - Boateng, Olsson, Rømer - Alm, Frick, Ondrejka

Publicerad 2022-05-29 kl 17:13